ŠTA!?

ANONIMNI HRVATSKI KLUB PRODAO IGRAČA ZA 5 MILIONA: Šta se ovo desilo!? Naši klubovi mogu samo da sanjaju...

Autor Milutin Vujičić

Dino Klapija iz treće lige Hrvatske otišao u Nemačku.

Izvor: Twitter/Utdtruthful/Screenshot

Hrvatski fudbaler Dino Klapija (17) postaće novi fudbaler Red Bul Lajpciga, objavio je najpoznatiji transfer guru Fabricio Romano. Lajpcig će za usluge ovog fudbalera platiti 5,2 miliona evra, pa će tako hrvatski trećeligaš Kustošija - za koji je igrao Klapija - dobiti novac kakav se ne pamti.

I to nije sve, Kustošija je takođe uspela da "izboksuje" i deset odsto od naredne prodaje Dina Klapije, što će reći da bi ova suma mogla samo još da naraste u narednim godinama. Nezvanično, Klapija je već prošao lekarske preglede i u toku dana bi Lajpcig trebalo da se pohvali da su doveli jednog od najtalentovanijih fudbalera iz Hrvatske, a već znamo da ih imaju u izobilju u njihovim najvećim klubovima.

Interesantno je da je Klapija došao prošle godine u Kustošiju iz redova Njujork sitija, inače kluba koji posluje u okviru grupacije Mančester siti, kada je procenjeno da je najbolje za njegov razvoj da ode u redove trećeligaša u Hrvatskoj. Klapija, koji je inače rođen u SAD, ostavio je dobar utisak, uspeo da debituje i za U17 reprezentaciju Hrvatske, dok je na kraju Lajpcig bio najbrži i najkonkretniji kada su pregovori u pitanju. Poznati agent Endi Bara, ubedio je Klapiju i njegove roditelje da ostanu u Kustošiji i da će vrlo brzo posle toga stići prava ponuda i tako je i bilo.

Između ostalog, za njega su se raspitivali Dinamo Zagreb, Arsenal i Dortmund, ali je pošao putem koji i Joško Gvardiol, danas fudbaler Mančester sitija.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)