Haos!

RADNIČKI OTERAO 10 IGRAČA, PA VRATIO TRENERA IZ NOVEMBRA: Bivši fudbaler Zvezde ponovo na Čairu!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan splet okolnosti u Radničkom iz Niša jer se Nikola Trajković vratio posle mesec i po dana i zatekao drugačiji tim.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Radnički iz Niša u prolećni deo sezone krenuće sa Nikolom Trajkovićem na klupi. Nekadašnji defanzivni vezni Crvene zvezde vraća se na klupu tima koji je napustio sredinom novembra, nakon nešto više od četiri meseca rada. Trajković je prethodnog leta predstavljen kao dugoročno rešenje, ali nakon što rezultati nisu pratili igre odlučeno je da ga zameni Slavoljub Đorđević - koji je na kraju posle samo šest mečeva prepustio mesto na klupi povratniku, svom prethodniku!

U međuvremenu je bilo burno na Čairu! Đorđević je na pet prvenstvenih mečeva uspeo da osvoji četiri boda, uz debakl protiv Crvene zvezde (5:0) u Kupu Srbije. To nije bilo dovoljno, a klupski čelnici su odlučili da aktuelni igrački kadar i nije sposoban za nešto više od puke borbe za opstanak. I zato će Trajkovića u Nišu sačekati potpuno renovirana svlačionica.

Nakon što je Slavoljub Đorđević napustio Radnički, a pre nego što se u klub vratio Nikola Trajković, čelni ljudi niškog kluba povukli su nekoliko veoma važnih poteza. Prvo je raskinut ugovor sa čak desetoricom igrača koji su jesenas bili deo tima, a zatim je predstavljen fudbalski menadžer Bratislav Ristić koji će biti sportski direktor jednog od najvećih srpskih klubova.

Već je počeo da radi, pa su na Čair stigli napadač Semir Smajlagić, defanzivac Kolins Faj i vezni fudbaler Andrija Luković, ali to nikako nije kraj prelaznog roka. Radnički mora da nadomesti odlazak čak desetorice fudbalera, kojima se na kraju jesenjeg dela prvenstva zahvalio na saradnji. Tom prilikom klub su napustili kapiten Aleksandar Pejović koji je već predstavljen kao pojačanje Mladosti iz Lučana, ali i Nikola Vlajković, Lazar Pavlović, Miljan Škrbić, Džejmi Rašić, Gousu Traore, Lasana Endiaj, Bakari Nimaga, Lijam Ajad i Ismael Maiga.

Traore je odigrao pet mečeva, odnosno oko 170 minuta u dresu Radničkog, Endiaj je na dve utakmice sakupio 57 minuta, Nimaga je na dve utakmice odigrao 64 minuta, Ajad na tri utakmice 112 minuta, a Maiga samo 45 minuta na jednom meču. Ispostavlja se da su letnja pojačanja Nišlija iz inostranstva bili potpuni promašaji!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: