Fudbal

BIO JE BISER PSV AJNDHOVENA, ZVEZDE, PRVAK EVROPE... Sada ima 29 godina i vraća se u Srbiju

Autor Mladen Šolak

Nekada veliki talenat srpskog fudbala na novom početku u Superligi.

Izvor: MN Press

Bivši fudbaler PSV Ajndhovena, Crvene zvezde, Rada i omladinske reprezentacije Srbije, Andrija Luković (29) potpisao je za Radnički iz Niša. Centralni i ofanzivni vezista, đak "građevinara", vratio se u Superligu iz Azerbejdžana, gde je prošlu sezonu proveo u Ziri.

Luković je igrao i za Voždovac, u kojem je na 59 utakmica dao 16 golova uz šest asistencija, a u inostranstvu je igrao i za Famalikao i Belensenseš. Naravno, ljubitelji fudbala najviše su ga zapamtili po golu u finalu Evropskog prvenstva za omladince u Litvaniji 2013, kada je dao gol za titulu.

Nakon tog turnira on je prešao u PSV, a nakon dve sezone dovela ga je Zvezda na trogodišnji ugovor, ali se na "Marakani" nije dugo zadržao, niti ostavio dubok trag. U dresu crveno-belih odigrao je samo sedam utakmica, ukupno 263 minuta i nije postigao gol.

Pre Lukovića, Radnički je ove zime svoje redove pojačao kamerunskim reprezentativcem Кolinsom Faijem i napadačem iz BiH, Semirom Smajlagićem. Takođe, u Radnički se vratio trener Nikola Trajković, koji je započeo sezonu na klupi Nišlija, pa dobio otkaz posle loših rezultata, a sada mu je pružena još jedna šansa.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: