KRAJ!

"SRPSKI ZLATAN" OTIŠAO IZ PARTIZANA U MILAN - ZA DŽABE! Sve je gotovo, Matija sleteo i danas potpisuje!

Autor Milutin Vujičić

Matija Popović je kao slobodan agent stigao u Milan, nakon rastanka sa Partizanom.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera Matija Popović (18) sleteo je danas u Milano gde će u toku dana potpisati za "rosonere". Popović je već duže vreme bio u pregovorima sa Milanom, navodno se nedavno u sve bio umešao i Mančester siti i hteo da pokvari planove Italijana, ali više nema nikakvih prepreka i mladi Srbin će postati član jednog od najvećih klubova sveta samo dan posle proslave punolestva.

Poslednji detalji trebalo bi da budu utanačeni na današnjem sastanku i Popović će kao slobodan agent, nakon čudnog odlaska iz Partizana, postati član Milana sve do 2028. godine. To je samo znak da ozbiljno računaju na njega i nakon šest meseci adaptacije u mladom timu, očekuje se da ravnopravno konkuriše za seniorski tim Stefana Piolija.

Matija Popović, koga mnogi porede sa Sergej Milinković-Savićem, neki čak i Zlatanom Ibrahimovićem, zablistao je na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina prošlog maja i od tada je bio na radaru Milana i Mančester sitija. Ipak, morali su da se strpe do proslave punolestva, pošto klubovima nije dozvoljeno da pregovaraju sa maloletnicima. Sada ne postoji takva prepreka i tu su uslovi da potpiše za "rosonere".

Koliko u Milanu veruju u njega govori i to da će popuniti jedino preostalo mesto za "stranca" (igrači bez EU pasoša), a ostaje da vidimo koliko brzo će se uklopiti i dobiti šansu u Italiji. U mlađim kategorijama Partizana je briljirao, ali dve strane nisu mogle da se dogovore oko profesionalnog ugovora i saradnja je završena letos.

Podsetimo, u Milanu trenutno igraju dvojica srpskih igrača - Luka Jović i Jan-Karlo Simić - dok je Marko Lazetić na pozajmici.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)