Odlazi

PRVI REZ VLADANA MILOJEVIĆA - ZVEZDA OSTALA BEZ STRANCA: Rešio derbi, pa napravio haos, sad se vratio u domovinu!

Autor Nikola Lalović

Aleks Vigo više nije fudbaler Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je zvanično ostala bez jednog igrača, posle godinu dana ekipu je napustio argentinski desni bek Aleks Vigo. Ovaj 24-godišnji defanzivac je u Zvezdu stigao kao pozajmljeni igrač River Plejta, a nakon što je u finišu sezone 2022/23 bio standardan na desnom boku u prethodnih pola godine je bio van tima. 

Sada je pojačao ekipu Atletiko Taljeresa koja je 2023. godinu završila kao druga na tabeli argentinske primere. Vigo odlazi iz kluba sa titulom i osvojenim kupom, a najviše će se pamtiti njegov gol u večitom derbiju sa Partizanom. U 169. duelu najvećih rivala on je sasvim slučajno bio jedini strelac.

Probao je da centrira sa desne strane, a onda se lopta od Slobodana Uroševića odbila iza leđa golmana Aleksandra Popovića i tako je praktično stavljena tačka na osvojenu titulu Zvezde. Ipak, ono što je usledilo nije bilo nimalo sportski pošto je Vigo uperio prst u navijače Partizana na jugu, Odmah mu je posle toga prišao Aleksandar Pešić i napadač crveno-belih mu je pokazao da ne sme tako da se ponaša. Prisetite se te situacije: 

 "Želeo bih da se izvinim fudbalskoj javnosti na neprimerenom radovanju. Nije mi bila namera da ikoga uvredim, jednostavno su me ponele emocije, bio sam srećan što sam postigao gol i otuda takva reakcija. Presrećan sam što sam uspeo da 'rešim' večiti derbi, ali čestitao bih čitavoj ekipi na sjajnoj utakmici. Obožavam velike mečeve, atmosfera je bila neverovatna i zaista je ovo neopisivo isksutvo. Mislim da smo bili bolji rival tokom čitavog meča, uspevali smo da kontrolišemo igru na terenu i da zasluženo dođemo do tri boda", rekao je nakon utakmice Vigo i tako se izvinio zbog svoje nesmotrene reakcije. 

Sada se ofanzivni bek vraća u Argentinu gde će sa Taljeresom probati da napravi korak više i da u narednoj godini osvoji titulu. U Srbiji mu je uspelo. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Aleks Vigo
Izvor: YouTube/TV Arena sport