Fudbal

I LALATOVIĆ TESTIRA MILOJEVU ZVEZDU: Objavljen spisak - jedno ime se još čeka

Autor Mladen Šolak

FK Crvena zvezda objavila je sve detalje pred početak priprema.

Izvor: MN Press

FK Crvena zvezda sprovešće zimske pripreme na Kipru, pod vođstvom novog-starog trenera, Vladana Milojevića. Trofejni stručnjak u sredu ujutru će izvesti ekipu na pomoćni teren stadiona "Rajko Mitić" i tu će je trenirati do nedelje, 14. januara, a narednog ponedeljka crveno-beli će otputovati na Kipar, u bazu u Pafosu. Tamo će biti do 2. februara, a za sada poznato da će igrati pet pripremnih utakmica, među kojima su za četiri poznati datumi i protivnici. Ovo je spisak utakmica koji je objavila Zvezda.

  • 17. januar Crvena zvezda - Hloraka (kiparski drugoligaš)
  • 20. januar Crvena zvezda - Zalaegerseg
  • 24. januar Crvena zvezda - Spartak Subotica
  • 28. januar Crvena zvezda - Mladost Lučani
  • 1. februar - generalna proba, još nije poznat rival

Dakle, Zvezda će na Kipru imati garantovana dva testa protiv srpskih timova - prvi protiv ekipe koju vodi bivši kapiten i trener crveno-belih Nenad Lalatović, a drugi protiv Mladosti iz Lučana, sa kojom Zvezda ovih dana aktivno pregovara oko transfera centarfora Uroša Sremčevića.

Lalatović je u intervjuu za Mozzart Sport rekao da očekuje da Zvezda odbrani titulu. "Ko god da je trener posle Bahara, tačno da je došao moj tata u Zvezdu, osvojiće titulu. Razlozi su prosti: Zvezda ima najveći budžet i najveću rotaciju unutar tima. Da li je to Vladan Milojević ili tamo neki Petar Petrović, nije ni važno. Osvojiće titulu. Mada svi mi kojima je Zvezda bliža, moramo da budemo prizemni. Partizan im je ove godine ozbiljan konkurent. Zvezda jeste favorit, ali je Partizan kao kolektiv bolji",

Iako su pripreme deo sezone koji igrači najviše vole i sa kojeg uglavnom nema previše zanimljivosti za navijače, sigurno će biti interesantno od prvih utakmica pratiti crveno-bele pod Milojevićevim vođstvom. On će imati zadatak da u prolećnom delu sezone prestigne Partizan, koji u ovom trenutku ima bod više od Zvezde. Crveno-beli će prvu utakmicu u nastavku sezone igrati 10. februara na "Marakani" protiv Voždovca, koji je jedan od tri tima koji su pobedili Baharovu Zvezdu u prvom delu sezone.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: