BRAVO!

TADIĆ KAO MODRIĆ - SRBIJO, NE IDEM U PENZIJU! "Dok god sam potreban reprezentaciji, TU SAM!"

Autor Milutin Vujičić

Dušan Tadić ne planira da se oprosti od državnog dresa tokom leta, nego da nastavi da igra za Srbiju.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj imati nekoliko iskusnijih fudbalera za koje su mnogi mislili da će im to biti oproštaj od državnog tima, ali sada znamo da Dušan Tadić uopšte ne razmišlja o tome. Kapiten "orlova" ne planira da posle turnira u Nemačkoj stavi tačku na igranje za reprezentaciju, nego planira da se stavi na raspolaganje selektoru dok god je to potrebno i dok god oseća da može da pomogne.

"Fizički i psihički se osećam odlično. I dalje sam gladan i željan pobeda i uspeha i sve dok je tako – igraću. Imamo primere Modrića, Ronalda, Mesija i mnogih drugih. Mi igramo za reprezentaciju iz ljubavi i mislim da nam je obaveza da budemo uvek tu za nju, kada god smo joj potrebni. Znači, dok god sam potreban reprezentaciji - tu sam", rekao je Tadić za "Mozzart Sport".

Ujedno, to je najava da bi Tadić mogao da učestvuje i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, a u trenutku održavanja turnira u SAD, Meksiku i Kanadi imao bi 38 godina. "Što da ne. Ali, kao što sam rekao: ne treba praviti dugoročne planove. Najbitnije od svega je da se super osećam i da reprezentacija profitira. Mi smo tu da budemo u službi državnog tima i svoje zemlje", naglasio je Tadić.

Podsetimo, Dušan Tadić je u dresu reprezentacije Srbije upisao 104 nastupa i fali mu još samo jedna da bi se izjednačio sa Branislavom Ivanovićem, dosadašnjim rekorderom. Utisak je da bi to već odavno oborio da nije bio u svađi sa Radovanom Ćurčićem, nekadašnjim selektorom zbog koga nije hteo da igra za "orlove".

Ove sezone u dresu Fenerbahčea Tadić je zabeležio 11 golova i osam asistencija.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)