Čelik!

U DERBIJU GA POGODILI BOCOM U GLAVU, ON SAMO NASTAVIO DA IGRA: Boli, ali nisam hteo da pravim scenu! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Edoardo Bove je igrač kakvih je danas malo!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Roma je ispala iz Kupa Italije posle burnog derbija sa Lacijom u kome je "nebeskoplavima" pobedu jedinim golom na meču doneo Matija Zakanji sa penala. Ipak meč je ostao u senci brojnih skandala koji su počeli i pre početka meča. 

Prvo su navijači Lacija dotrčali do tribine sa ultrasima Rome i gađali ih, a tokom meča su uspeli da pogode flašom vezistu Rome Edoarda Bovea u glavu. Pivska boca je pogodila Bovea u potiljak i to se jasno videlo u prenosu, ali je on samo nastavio da igra! Kada su ga posle meča pitali za taj trenutak, rekao je da nije hteo da pravi scenu.

"Bacili su pivsku bocu i pogodili su me u glavu.Nisam mislio o tome kako da napravim scenu od toga ili kako da nateram nadležne da intervenišu. Ne mislim da je to nešto normalno, ali bih pre da pričam o stvarima na terenu. Prvo poluvreme je bilo balansirano. a u drugom smo zbog jedne situacije gubili. Teško je vratiti se kada krenete loše, ali na kraju duela smo imali šanse koje nismo iskoristili", rekao je Bove. 

Mladi 21-godišni vezista koji je upravo kod Žozea Murinja dobio pravu šansu u sezoni 2021/22 sada je istakao da kvalitet meča sa Lacijom nije bio na potrebnom nivou. 

"Derbiji su jako tenzične utakmice, nekada zbog toga padne kvalitet fudbala. Ne bi trebalo da bude tako, ali dešava se. To se desilo i njima, u prvom poluvremenu nisu uradili apsolutno ništa. Kada smo primili gol bili smo u problemu i vidi se da možemo da poboljšamo našu igru. Boli kad izgubite u ovakvim mečevima, ali sezona je duga i bićemo ujedinjeni", završio je Bove.

(MONDO, N.L.)