Fudbal

HAOS U SAUDIJSKOJ ARABIJI! Gde je Karim Benzema? Trener ga PRECRTAO!

Autor Mladen Šolak

Veliki problemi za čuvenog Francuza. Neke i on sam pravi.

Izvor: Profimedia/ Stringer / Anadolu Agency

Karim Benzema ne pojavljuje se na treninzima u Al-Itihadu i trener Marselo Galjardo isključio ga je iz ekipe koja će otići na pripreme u Dubai, objavila je španska "Marka". Na tri nedelje do nastavka sezone u Saudijskoj Arabiji, osvajač Zlatne lopte i legenda Real Madrida napravio je problem u klubu u kojem godišnje zarađuje 100 miliona evra, uz 20 miliona bonusa za ulogu ambasadora Svetskog prvenstva u toj zemlji 2030. godine.

Ekipa će u nedelju definitivno otputovati bez Francuza, koji je i krajem prošle godine propustio tri treninga, nakon što je dao 12 golova na 20 nastupa za saudijski klub. U ekipi situacija definitivno nije idealna jer iako je Benzema stigao za ogroman novac, njegov tim je tek sedmi na tabeli.

"Pet meseci nakon njegovog dolaska, Karim nije uspeo da ostvari očekivanja koja je izazvao transfer iz Reala. Posebno su postale glasne kritike na njegov račun posle meča protiv Kristijanovog Al-Nasra 26. decembra, u kojem je Ronaldo dao dva gola, a Benzema nijedan", objašnjeno je u tekstu španskog lista.

S obzirom na to da je očigledno da Benzemi u Arabiji ne ide kako je zamišljao, čak ni kada je promenjen prethodni trener Nuno Espirito Santo. Nakon mnogo nezvaničnih navoda o tome da oni nisu u dobrim odnosima i da Francuz nije zadovoljan kako radi šef struke, na klupu je stigao Argentinac Galjardo, ali je upravo on doneo oštru meru protiv najveće zvezde svog tima. Sigurno će narednih dana biti još vesti iz Saudijske Arabije o Francuzu, a početkom 2024. godine u Evropi su kružili i tračevi da bi mogao da se vrati na kontinent. Možda na pozajmicu u Pari Sen Žermen?

(MONDO - M.Š)