SERIJA A

NIJE VIŠE "SPECIJALNI", SPREMA SE OTKAZ: Samo jedna stvar još čuva Murinja u Romi!

Autor Milutin Vujičić

Čini se da je razlaz Murinja i Rome neminovan.

Izvor: Profimedia/Nicola Ianuale / Shutterstock Editorial

Milan je pobedio Romu 3:1 (1:0) u nedelju uveče i čini se "potpisao" otkaz Žozeu Murinju. I ranije se drmala klupa slavnom treneru, pričalo se da će "vučica" imati strpljenja do kraja sezone, međutim američki vlasnik Den Fridkin sada već ozbiljno razmatra da Murinja smeni mnogo ranije.

Roma je pala na deveto mesto na tabeli, a Murinjo nije ni vodio meč sa klupe pošto je prethodno dobio crveni karton, dok je sa tribina nestao i pre nego što se susret završio. "Specijalni" je izgubio sve kredite i jedini razlog zbog kog ga još nisu smenili je finansijske prirode, pošto će morati ozbiljan novac da isplate ukoliko ne sačekaju kraj sezone. Ipak, mogli bi da izgube mnogo više ako ostanu bez Evrope sa njim na klupi.

Prema izveštajima iz Italije, Murinjo zna da ima ultimatum da mora da dobije naredne dve utakmice ili će biti otpušten, pošto je izneverio očekivanja vlasnika, nakon što su od sezone već i navijači digli ruke. Ipak, klauzula koju je imao u Čelsiju, Totenhemu i Junajtedu, znači i veliku isplatu u slučaju rastanka, a u Romi ne stoje najbolje sa novcem.

Murinjo je inače od 2021. godine na klupi Rome i sa ovim klubom je bio šampion Konferencijske lige 2022.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)