TO JE TO!

KRAJ, MURINJO DOBIO OTKAZ! Doneo evropski trofej u Rim, ali Amere baš BRIGA - zbogom "Specijalni"!

Autor Milutin Vujičić

Žoze Murinjo više nije trener Rome, potvrdio je klub.

Izvor: Profimedia

Portugalski trener Žoze Murinjo dobio je otkaz u Romi zbog loših rezultata ove sezone, a kap koja je prelila čašu bio je poraz protiv Milana (3:1) za vikend. Na tom susretu Murinjo čak nije ni vodio ekipu kraj terena, pošto je prethodno dobio crveni karton, što je još jedan od razloga koji je nervirao američke vlasnike.

Nisu bili sigurni da li će ga smeniti, želeli su da mu daju još jednu šansu zbog toga što njegov otkaz znači i veliki finansijski izdatak za klub, ali je rukovodstvo Rome jutros saopštilo odluku. Sada su u potrazi za novim šefom stručnog štaba koji će ih "podići" na tabeli Serije A na kojoj su tek deveti, pa tako nisu imali obzira ni prema tome što je "Specijalni" u Rim doneo evropski trofej. Osvojio je Konferencijsku ligu sa "vučicom" 2022. godine, ali avaj...

Ostaje još da se vidi koliki je dug Rome prema Murinju pošto je imao specijalnu klauzulu u ugovoru koji je bio "overen" do kraja ove sezone, a kao i u Čelsiju, Mančester junajtedu i Totenhemu - obezbedio se na vreme. Navodno, čak se radi o novcu koji je Roma jedva pronašla, pošto ni njihova finansijska situacija nije idealna.

"Specijalni" je inače u Romi od leta 2021. godine, a vodio ih je na 138 utakmica i najvažniji uspeh je osvajanje Konferencijske lige 2022. godine u Albaniji.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)