KRAJ!

POČETAK KRAJA SAUDIJSKOG FUDBALA!? Ostavio 120 miliona dolara, samo da POBEGNE odatle - prvi je povukao nogu!

Autor Milutin Vujičić

Džordan Henderson napušta Saudijsku Arabiju posle samo šest meseci.

Izvor: Profimedia/Power Sport Images / Shutterstock Editorial

Engleski fudbaler Džordan Henderson je uspeo da se izbori da napusti Saudijsku Arabiju i u narednim danima raskinuće ugovor sa Al Etifakom, objavio je "Atletik". Henderson je inače letos otišao iz Liverpula u transferu vrednom 15 miliona evra, a kao i mnogi drugi fudbaleri ubedila ga je "jaka plata" od čak 120 miliona dolara do 2026. Ipak, posle samo šest meseci, Henderson je poručio da je veoma nezadovoljan brojnim stvarima i počeo je da radi na raskidu saradnje.

Henderson je engleskim medijima otkrio da je kvalitet fudbala loš, da mu smetaju i teški uslovi za igru (nesnosne vrućine), dok ni njegova porodica nije bila zadovoljna. Iako je pogazio svoju reč odlaskom u Saudijsku Arabiju, pošto je prethodno bio veliki borac za LGBT prava, zbog čega su ga engleski mediji razapeli, čini se da nije izdržao pritisak i zato je tražio bilo kakav način da se vrati u Evropu. Ne mari ni što će izgubiti ozbiljan novac, samo želi da pobegne iz Saudijske Arabije i čini se da je našao klub koji će mu pružiti utočište.

Iako se spominjalo da će u Juventus, "stara dama" je stopirala transfer, tako da će Henderson pojačati posrnuli Ajaks. Ostalo je još samo da se finalizuje raskid ugovor sa Al Etifakom, pa će tako bivši kapiten Liverpula postati i prvi fudbaler koji je pobegao od najvećeg fudbalskog projekta u istoriji.

Henderson (33) je inače za Al Etifak, koji trenira Stiven Džerard, odigrao 19 utakmica i na njima zabeležio pet golova. Osim njega, u tom klubu su još i Žoržinjo Vajnaldum, Demaraj Grej, Musa Dembele i Robin Kveson.

Videćemo šta ovo znači za ostale fudbalere i da li će pored Hendersona još neko pobeći glavom bez obzira...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)