Počelo!

MILOJEVIĆ SE VRATIO, ZVEZDA POBEDILA NA KIPRU: Mučenje, pa rapsodija klinaca - oni su pobedili na Kipru!

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli da pobede na prvom meču.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su prvi pripremni meč na Kipru - protiv ekipe Akritasa iz Hlorake (3:2). Iz punog trenažnog procesa, nakon obaveza na teren čak i jutros, Vladan Milojević je igrače poslao na teren kako bi proveo u kakvom je stanju njegova ekipa - ispostavilo se da u nogama ima dovoljno svežine da se igra!

Posebno je to bilo vidljivo u drugom delu meča, kada su priliku da igraju dobili mladi ofanzivci Crvene zvezde. Kipranima su u tim trenucima pretili Aleksandar Kahvić, Nikola Knežević, Jovan Šljivić, Uroš Kabić, Stefan Mitrović, Nikola i Jovan Mituljikić - odnosno čak sedam mladih ofanzivaca. Pogocima u finišu meča Mitrović i Knežević se doneli preokret i pobedu. U prvom delu meča Katai je pogodio za prednost, ali je Akritas uspeo da preokrene meč u roku od samo tri minuta. 

"Ima dosta tehničkih elemenata koje smo želeli. Nije bilo dovoljno vremena, a ni fgokus nije bio samo na nima. Želeli smo da podignemo fizičku pripremu igrača. rezultat je uvek bitan, posebno u Zvezdi. Imali smo šanse koje nismo realizovali. današnja utakmica će da nam pokaže šta treba da uvedemo u igru. Generalno sam zadovoljan - izašli smo bez povreda, igrači su odradili šta je trebalo, a za finese ima vremena. Raduje me igra mladih u drugom delu meča", rekao je Vladan Milojević.

Crvena zvezda je u prvom delu meča nastupila u sastavu: Glazer - Nikolić, Spajić, Dragović, Radojević - Stamenić, Kanga - Olajinka, Katai, Lučić - Endiaje. Drugi deo meča igrali su: Popović - Nikolić, Milosavljević, Milunović, Radojević - Mijailović, Šljivić - Kabić, Knežević, Mitrović - Kahvić, dok su braća Jovan i Nikola Mituljikić ušli u 70. minutu.

Tok utakmice:

89. minut, 3:2 - Preokret Zvezdinih klinaca na Kipru. Kada je Vladan Milojević poslao na teren decu, crveno-beli su sa dva gola okrenuli rezultat. Šljivić je centrirao sa desnog boka, a nakon dve loše intervencije domaćih fudbalera Knežević se najbolje snašao i zatresao mrežu.

71. minut - Umesto Radojevića i nikolića na terenu su braća Jovan i Nikola Mituljikić, a Crvena zvezda sada promenila svih 11 igrača koji su počeli meč. Ulazak momaka koji su jesenas igrali i za OFK Beograd malo će promeniti pozicije ostalim fudbalerima na terenu.

60. minut, 2:2 - Zvezda stiže do izjednačenja, preko rezerviste Stefana Mitrovića! Kahvić je fantastično skočio na drugoj stativi, a ispostavilo se da je njegov udarac na gol zapravo asistencija za Mitrovića koji trese mrežu sa nešto više od metra udaljenosti.

POLUVREME - Nakon što je Katai pogodio za prednost Crvene zvezde, Milojevićev tim se previše opustio. Zvezda je nakon nekoliko šansi stala i nije igrala na očekivanom nivou, što je omogućilo domaćoj ekipi da u roku od tri minuta napravi preokret!

37. minut, 1:2 - Preokret Akritasa iz Hlorake protiv Crvene zvezde! strašnu kontru domaćih nije uspeo da preseče Lazar Nikolić, a Tjerno Bari je uspeo da stigne do pozicije za šut i savlada Omrija Glazera. Crvena zvezda sigurno nije ovako zamišljala prvi prijateljski meč na Kipru... 

34. minut, 1:1 - Šok za Crvenu zvezdu! Desetka Akritasa Vlad Fratea dobro je driblao na ivici kaznenog prostora, a zatim sa petanestak metara uputio udarac. Čini se da je lopta zakačila nekog od Zvezdinih igrača pre nego što je pogodila mrežu za 1:1.

27. minut - Dominacija Crvene zvezde, što se u potpunosti i očekivalo od ovakvog meča. Ekipa Vladana Milojevića lako je preuzela inicijativu, a prednost protiv kiparskgo tima mogla je da bude i ubedljivija da su realizovane šanse.

8. minut, 1:0 - Crvena zvezda vodi, pogodak sa bele tačke postigao je Aleksandar Katai. Nakon što je Piter Olajinka utrčao u kazneni prostor sa desne strane, jedan od defanzivaca neoprezno ga je oborio, a sudija je odmah pokazao da je to penal. Katai je bio izuzetno siguran, gađao je svoj desni ugao i to prilično visoko.

Protivnik Zvezde na prvom pripremnom meču na Kipru je lokalni Akritas iz Hlorake, tim koji je prethodne sezone ispao iz elitnog ranga kiparskog fudbala. I pored toga ekipa je prepuno inostranih fudbalera - i to sa svih krajeva sveta. trenutno u ekipi nema Srba, a u prošlosti je napadač Saša Jovanović nosio dres ovog kluba.

Nakon ove utakmice Crvena zvezda će odigrati još četiri utakmice na Kipru. Za sada se ne znaju imena svih rivala, pošto se tražiti protivnik koji će poslužiti Vladanu Milojeviću kao generalna proba za kraj ovog dela sezona.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: