POVRATAK

NAJVEĆA BOMBA OD ZVEZDE I SAVIĆEVIĆA! Ovakav transfer se DECENIJAMA čekao

Autor Nemanja Stanojčić

Euforija u Dalmaciji, Ivan Perišić potpisao je za Hajduk iz Splita!

Izvor: MN Press

Ivan Perišić vratio se u Hajduk! Posle 17 i po godina obući će beli dres sa brojem "četiri", sa namerom da u njemu osvoji prvu Hajdukovu titulu od 2005. godine. Legendarni as i fenomenalni napadač došao je na pozajmicu iz Totenhema i ostaće na Poljudu do kraja sezone. Iz hrvatskog kluba poručili su i da je postignut dogovor da tu bude deo "bilih" i sledeće sezone posle isteka pozajmice.

Perišićev povratak u Hajduk transfer verovatno je najveća fudbalska bomba u regionu od kada je Dejan Savićević kao dvostruki prvak Evrope došao nazad na "Marakanu" 1999. godine. Perišić je duže od decenije na najvišem nivou evropskog fudbala. Iz rodnog Splita otišao je sa samo 17 godina u Sošo, a potom je igrao za Briž, Borusiju Dortmund, Volfsburg, Inter, Bajern i Totenhem, od 2022. godine. Za reprezentacijom je bio vicešampion sveta 2018. i potom trećeplasirani na Mundijalu u Kataru. Bio je šampion Italije, Nemačke, ali i Evrope, sa Bajernom 2020. godine. Neretko je dolazio u Beograd na mečeve protiv Partizana (sa Brižom) i Crvene zvezde (sa Bajernom), a dolazio je prošle jeseni i na košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda.

I zaista, euforija među Splićanima verovatno se može uporediti sa onom koju su navijači Zvezde osetili u zimu 1999, kada je Savićević izazvao zemljotres na "Marakani". Dogodio se taj transfer posle njegovog rastanka sa Milanom nakon šest sjajnih godina i posle njegovog herojskog nastupa u atinskom finalu Lige šampiona 1994. godine, kada je Savićević jedan od najlepših golova u istoriji evropskih finala. Naravno, pre toga je bio šampion i sa Zvezdom 1991. u Bariju. On je u crveno-belom tada zaigrao posle pola godine van takmičarskog fudbala, sa 32 godine. U trenutku kada je došao Zvezda je bila treća na tabeli, iza Partizana i Obilića, a u timu su bili mladi igrači Goran Drulić, Goran Bunjevčević, Branko Bošković...

Oni su činili mladi osnov ekipe koja je prethodno prodala Pericu Ognjenovića u Real Madrid, dok je Zvezda radila na dovođenju "kapitalca" iz OFK Beograda, Mihajla Pjanovića. Savićević je tada odmah postao kapiten, igrao je u derbiju 20. marta 1999 godine, a nažalost, nije odigrao više od tri utakmce jer je NATO napao SR Jugoslaviju i sezona je bila prekinuta. Posle toga je igrao i za Rapid Beč i 2001. je završio karijeru.

Ivan se poput "Genija" vratio u klub koji mu je u srcu, Hajduk Split i pokušaće da pomogne ekipi da dođe do titule u hrvatskom šampionatu. Posle prvog dela sezone nalaze se na prvom mestu na tabeli sa 41 poenom, šest više od Rijeke i sedam više od Dinamo Zagreba. "Ivane, vrime je došlo. Želimo ti puno sreće i uspeha u dresu Hajduka", navodi se u saopštenju kluba.

Neće tako brzo Ivan izaći na teren. On je doživeo povredu kolena prošle godine i moraće da pauzira još nekoliko meseci. "Verujemo da će njegova upornost i htenje koji ga krase kroz čitavu karijeru doprineti da ga uskoro i napokon vidimo u dresu voljenog kluba pred punim stadionom", navodi se u tekstu na zvaničnom sajtu kluba.

Pogledajte i stanje na tabeli:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: