PRATITE NA MONDU

ZVEZDI KLINCI DONELI POBEDU, SAČUVAO JE VETERAN: Milojević se "igrao", za novu pobedu na Kipru!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je došla do pobede protiv Zalaegersega 1:0 golom Jovana Šljivića.

Izvor: Arena sport/screenshot

Nakon preokreta i pobede nad kiparskom Hlorakom (3:2), Crvena zvezda je danas igrala protiv daleko ozbilnijeg rivala, mađarskog Zalaegersega, i uspela je da dođe do minimalne pobede 1:0. Jedini gol na meču postigao je Jovan Šljivić u 25. minutu i to glavom sa 13-14 metara, nakon asistencije novog levog beka Viktora Radojevića.

U prvom poluvremenu Zvezda je mogla i do još nekoliko golova, Spajić je bio blizu, Šljivić je pogodio i stativu, dok su u nastavku bili bolji Mađari koji su takođe dva puta pogađali okvir gola i imali još jednu ozbiljnu šansu, međutim sve je zaustavljao danas odlični rezervni golman Zoran Popović (35). Ipak, to je bilo u trenucima kada se Milojević "igrao" i sprovodio je interesantne ideje, pa je tako bilo mnogo "pretumbavanja".

"Videli ste, mađarska škola fudbala, igraju u nekoj drugoj formaciji, ali najvažnije je što smo bili bolji nego u prvom meču. Bilo je dosta napora, hvatamo ono što se vidi na treninzima, a uvek je lepo da se pobedi iako nije primarno. Primarno je da vidim ono što smo se dogovorili i to su ispoštovali. Tražili smo neke mehanizme, probali smo Mitrovića desno, Olajinku levo, to su pripreme. Isprobavamo stvari. Što se tiče Šljivića i Radojevića, ako ste pošteni u životu, vreme dođe i Bog te nagradi", kazao je Vladan Milojević posle meča.

Crvena zvezda za četiri dana igra protiv Spartaka iz Subotice.

CRVENA ZVEZDA: Popović - L. Nikolić, Dragović, Spajić, Radojević - Mijailović, Kanga, Šljivić - Mitrović, Olajinka i Endiaje. Na klupi su ostali Draškić, Milunović, Milosavljević, Knežević, Maksimović, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Kabić, Lučić, Kahvić.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - KRAJ! Crvena zvezda je pobedila 1:0 golom Jovana Šljivića iz 25. minuta.

89' - Mituljikići su u igri, ali bliži se kraj utakmice.

80' - Još jedna intervencija Popovića, na ozbiljnim je mukama u nastavku. Ulazi i Maksimović umesto Kange.

76' - Slabija igra Zvezde u nastavku, sada Špoljarić pogađa stativu, opet je Zalaegerseg blizu izjednačenja.

63' - Još promena - izašli su Dragović, Olajinka i Šerif, a ušli Milosavljević, Kabić i Kahvić.

46' - Nekoliko promena na poluvremenu, izašli su Spajić, Šljivić i Nikolić, a ušli Milunović, Knežević i Lučić.

45' - Poluvreme! Pogledajte gol kojim Zvezda vodi u Pafosu.


37' - Velike šanse imali su još Spajić i Šljivić, ali ostaje 1:0.

25' - GOL! 1:0! Crvena zvezda vodi golom Jovana Šljivića koji je sjajno glavom pogodio sa 13-14 metara, iz nimalo lake pozicije. Asistirao mu je Viktor Radojević, novi levi bek crveno-belih.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

16' - Nakon izgubljene lopte Šerifa, gde su sudije propustile da sviraju faul, Kiš je pogodio prečku. Malo sreće za Popovića.

1' - Meč je počeo. Gde su Ivanić i Mijatović? Radili su odvojeno od ekipe.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)