Fudbal

LUKU JOVIĆA SKLONE, A ON I TAD DAJE GOLOVE! Pokazao treneru Milana da GREŠI - poveo ekipu u čudesan preokret!

Autor Mladen Šolak

Srpski napadač ponovo strelac za Milan. Blistao i Lazar Samardžić.

Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski napadač Luka Jović (26) dao je gol u pobedi Milana protiv Udinezea 3:2! Bio je strelac u 83. minutu za izjednačenje 2:2 i za nagoveštaj preokreta, koji je "overio" Švajcarac Noa Okafor, golom u 93. minutu! Nakon što je Jović ušao sa klupe za rezerve u 75. minutu umesto Amerikanca Kristijana Pulišića, bio je na pravom mestu u petercu, spreman da glavom pošalje u gol loptu koja se odbila o prečku. Prethodno ju je šutnuo Francuz Olivije Žiru, ali je ipak Srbin bio taj koji je matirao domaće i poveo roso-nere u spektakularan preokret.

Bio je to Jovićev šesti gol ove sezone, kojim je još jednom pokazao da bi Milan trebalo da mu veruje. Iako je na prelazu 2023. u 2024. godini Luka Jović igrao u sjajnoj formi, trener Stefano Pioli vratio je 26-godišnjeg centarfora među rezerve i nije ni ulazio u prethodna dva kola, protiv Rome i Empolija. Ipak, sačekao je svojih desetak minuta i uradio ono što se od njega tražilo. S tim u vezi, u Italiji su mediji u subotu objavili saznanja da je rukovodstvo kluba veoma zadovoljno Jovićevim igrama nakon što je prošlog leta došao bez obeštenja iz Fiorentine. Ako nastavi ovako, sasvim je moguće da bude na San Siru i sledeće sezone, jer deluje da je konačno našao golgeterski ritam, davno izgubljen u Ajntrahtu.

Izvor: Andrea Bressanutti / LaPresse / Profimedia

Ovu burnu utakmicu obeležio je i još jedan srpski fudbaler, koji za razliku od Luke dolazi na okupljanja reprezentacije. To je Lazar Samardžić, ofanzivni vezista Udinezea, koji je postigao spektakularan gol u 42. minutu, tada za 1:1. Prihvatio je loptu na više od 30 metara od gola, predriblao čuvara, a onda sa ivice kaznenog prostora savladao golmana Milana, Majka Manjana.

Samardžić je bivši član mladih kategorija reprezentacije Nemačke, koji je na poziv iz Srbije ipak prihvatio da pojača tim Dragana Stojkovića Piksija, mada za sada nije u prvom planu. Da li će i ovaj gol učiniti da selektor razmisli da mu pruži veću šansu u pripremnim mečevima za Evropsko prvenstvo, kao i na samom EP u Nemačkoj? I da li će tamo biti mesta za Luku Jovića ako ovako nastavi? To su svakako dve prijatne dileme za šefa struke "orlova".

Obeležio je utakmicu i veliki incident, jer su navijači Udinezea vređali golmana Milana Majka Manjana, Francuza rođenog u Francuskoj Gvajani. Sudija Fabio Mareska je zaustavio meč i golman je napustio teren u znak protesta, ali se posle 10 minuta vratio i susret je ipak nastavljen. Milan je ovom pobedom na trećem mestu nastavio da se bori za priključak za drugoplasiranim Juventusom, koji ima četiri boda više i odigranu utakmicu manje, dok je Udineze na začelju tabele, na 17. poziciji, jednoj iznad zone ispadanja, u kojoj su Verona (17), Empoli (13) i Salernitana (12).

Udineze - Milan 2:3 (1:1)
/Samardžić 42, Tovan 62' - Loftus-Čik 31', Jović 83', Okafor 93'/

Udineze Milan Luka Jović
Izvor: YouTube/TV Arena sport

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: