Fudbal

FOTO - BISER CRVENE ZVEZDE U PREMIJER LIGI! Sve je gotovo, oglasio se i nekadašnji prvak Evrope

Autor Mladen Šolak

Engleski klub ozvaničio transfer.

Izvor: MN Press

Desni bek Crvene zvezde Kosta Nedeljković novi je fudbaler Aston vile, zvanično je potvrđeno. Klub iz Birmingema potvrdio je dolazak mladog Smederervca i nije naveo iznos koji je platio Zvezdi za taj potpis. "Defanzivac je došao iz Crvene zvezde iz Beograda i provešće ostatak sezone 2023/24 u srpskom klubu", objavila je Vila, šampion Evrope iz 1982. godine.

Kosta Nedeljković (18) na leto će pridružiti timu španskog stručnjaka Unaija Emerija, u kojem je prva opcija na poziciji desnog beka reprezentativac Pojlske Meti Keš (26), a rezerva bivši igrač Arsenala Kalum Čembers (29). Zvezda će od ovog transfera zaraditi devet miliona evra.

Nedeljković će se posle potpisivanja ugovora pridružiti ekipi Crvene zvezde na pripremama na Kipru, a potom će učestvovati u prolećnoj borbi za titulu. Ostaje da se vidi kakav će biti epilog  oko prodaje još jednog Zvezdinog talenta, Jovana Mijatovića, koji je bio povezivan za grupom fudbalskih klubova pod kontrolom Mančester sitija

U međuvremenu, jasno je da Zvezda traži novo rešenje na poziciji desnog beka, a to bi mogla da nađe i u svojoj omladinskoj školi. Nedeljković je prošao kroz nju i bio je član crveno-belih od marta 2016, kada je stigao na "Marakanu" sa 11 godina. U prvom timu odigrao je 18 utakmica.

Zvezda se o ovom transferu oglasila saopštenjem: "Transfer Koste Nedeljkovića u Aston vilu je realizovan, a mladi fudbaler će ostati u Crvenoj zvezdi do kraja sezone i pomoći će našoj ekipi da osvoji duplu krunu. Talentovani desni bek je ponikao u Omladinskoj školi FK Crvena zvezda i od malena pokazivao veliko zvezdaštvo i pravi odnos prema dresu i grbu našeg kluba. Nedeljković je prikazao talenat i borbenost kako na utakmicama domaćeg prvenstva, tako i na mečevima Lige šampiona. Crvena zvezda je izuzetno ponosna što je Kosta Nedeljković jedan od izdanaka njene akademije koja nastavlja sa stvaranjem mladih talenata i kvalitetnih igrača, a verujemo da će tako biti i u budućnosti".