Katastrofa!

NAJGLUPLJI POTEZ GOLMANA NA KUPU AFRIČKIH NACIJA: Zbog ovoga je favorit ispao sa turnira! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatno šta je uradio golman reprezentacije Gane, u poslednjim trenucima meča.

Izvor: Twitter/Carefree_Jam/printscreen

Iako je pred početak bila jedan od favorita na Kupu afričkih nacija, reprezentacija Gane završila je takmičenje već u grupnoj fazi. Crne zvezde nisu ostvarile nijednu pobedu, a po njih koban bio je kiks u poslednjem kolu protiv Mozambika, kada su sve do početka nadoknade imali dva gola prednosti. Ipak, nisu uspeli da sačuvaju pobedu, a gol koji ih je eliminisao posebno je spektakularan - došao je posle neverovatne greške Ričarda Oforija, golmana Gane.

Čuvar mreže koji ima 28 nastupa za seniorsku selekciju svoje zemlje napravio je glupost koja će se dugo prepričavati. On je u samom finišu utakmice kiksirao i umesto da loptu pusti u gol-aut ostvario je kontakt sa njom. Bilo je to nešto između puštanja lopte i njenog hvatanja - bio je previše neodlučan i tako je Mozambiku omogućio da iz kornera pripreti poslednji put na utakmici. Pogledajte taj trenutak:

Fudbaler Atletiko Madrida Reinildo Mandava pogodio je za izjednačenje i eliminaciju Gane sa Kupa afričkih nacija, a Ričard Ofori postao je tragičar u svojoj zemlji. Potez golmana ekipe Orlando Pajrets iz Južne Afrike izazvao je lavinu komentara navijača koji su razočarani njegovim potezom i ovakvom intervencijom...

Kompletan turnir veliko je razočaranje za Ganu - u prvom kolu poraženi su od Zelenortskih Ostrva (2:1), a zatim su remizirali protiv Egipta i Mozambika identičnim rezultatom (2:2). Grupnu fazu završili su na trećoj poziciji i nemaju šanse da nastave takmičenje čak ni pored toga što četiri najbolje trećeplasirane ekipe idu dalje.

Turnir za zaborav odigrao je i Osman Bukari. Krilni fudbaler Crvene zvezde nije uspeo da se nametne za ozbiljniju ulogu u timu iskusnog engleskog menadžera Krisa Hjutona, pa se nakon 17 odigranih minuta na dve utakmice i velike greške koja je prethodila golu Egipta vraća u crveno-beli tabor. Da li će i tokom proleća igrati za Zvezdu biće poznato narednih dana, pošto za njega konstantno stižu ponude iz Rusije. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: