Fudbal

U ZEMLJI BESNI RAT, A ONI PIŠU ISTORIJU: Palestinac postigao gol i poljubio zemlju - ovo se NIKAD nije desilo! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Palestina je prvi put u istoriji pobedila na velikom takmičenju, a uz to su i prošli dalje!

Izvor: X/@CBSSportsGolazo/Printscreen

Istorija za Palestinu! Fudbalska reprezentacija ove ratom zahvaćene države uspela je da na Azijskom kupu upiše prvu pobedu u istoriji i da se istovremeno prvi put plasira u nokaut fazu tog takmičenja! 

Palestinci su savladali Hong Kong sa 3:0 (1:0) golovim i tako su u grupi C završili kao treći sa četiri osvojena boda. Napadač belgijskog Šarloa Odaj Dabah je postigao dva gola u 12. i 60. minutu, a Zaid Al Kanbar je postigao još jedan pogodak.

Osim pobede u meču sa Hong Kongom Palestinci su izgubili od Irana 4:0, a onda su remizirali sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima 1:1. Kao trećeplasirani u grupi moraju da budu među četiri najboljeplasirane treće reprezentacije u grupi, što su za sada obezbedili jer će od njih sigurno lošija biti Kina kao i trećeplasirani iz gruše D u kojoj su Irak, Japan i Indonezija. 

Kada je postigao treći pogodak na meču Odaj Dabah je odmah kleknuo u poljubio zemlju, a nakon pobede su fudbaleri ovog tima dugo slavili istorijski trijumf. Selekcija koju sa klupe vodi Ektor Kuper će proći dalje kao najbolja trećeplasirana reprezentacija pošto su remizirali sa Uzbekistanom 0:0 i savladali su Indiju 1:0 golom Omara Mahera Kirbina. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: