Može?

ŽELIM MU DA DONESE BAR 10.000.000 EVRA U KLUB! Nenad Lalatović: Uvek imam simpatija za Zvezdinu decu!

Autor Dušan Ninković

Iskusni trener Nenad Lalatović nakon meča Zvezde i Spartaka prokomentarisao Jovana Mijatovića.

Izvor: MN Press/Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je tokom priprema na Kipru savladala Spartak iz Subotice (3:1), a meč je obeležio spektakularan pogodak Jovana Mijatovića. Mladi fudbaler, o čijem odlasku iz kluba se već dugo priča, iskoristio je penal nakon prekršaja Manojlovića nad Rodićem, a gol je postigao tako što je "bocnuo" loptu. Saigrači su slavili sa njim, a nakon meča je i protivnički trener pohvalno govorio - Nenad Lalatović je upitan i za zagrljaj sa Mijatovićem.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je tokom jesenjeg dela prvenstva preporodio Spartak iz Subotice, govorio je o mladom fudbalu i oktiro šta mu želi u narednom periodu. Istakao je Lalatović da je "slab" na igrače koje Zvezda odgaji, a da bi crveno-beli mogli da dobiju i preko deset miliona evra za mladog napadača.

"Mijatović je jedan sjajan momak, jedno sjajno dete. On je Zvezdino dete, ja uvek imam simpatije prema Zvezdinoj deci. Jednostavno, ja tom momku želim iz sveg srca da se proda i da Crvenoj zvezdi donese bar 10 miliona", rekao je trener Spartaka Nenad Lalatović nakon prijateljske utakmice na Kipru. Trener tima iz Subotice i sam je prošao kroz školu aktuelnog šampiona Srbije, kasnije bio i kapiten prvog tima, a pre desetak godina i trener ekipe u kojoj su veliku šansu za dokazivanje dobijala deca poput Vukašina Jovanovića, Mihajla Ristića, Marka Grujića i Luke Jovića.

Sada je na njihovom putu Jovan Mijatović, strelac jednog gola u pobedi Zvezde nad Spartakom i verovatno najtraženiji igrač iz Superlige Srbije u ovom prelaznom roku. Već nedeljama se priča o njegovom odlasku iz kluba, iako je mladi fudbaler nekoliko puta isticao da želi da ostane u Zvezdi i tokom prolećnog dela sezone se bori za šampionsku titulu.

U jesenjem delu sezone Jovan Mijatović je pokazao da je najbolja napadačka opcija crveno-belih. Sezonu je počeo na dvojnoj registraciji, uz nastupe za omladinski tim u Ligi šampiona i Grafičar u Prvoj ligi Srbije, ali se postepeno izborio za ulogu startera kod Baraka Bahara. Na 14 mečeva u Superligi Srbije Jovan Mijatović je postigao osam golova, a nekoliko njih doneli su pobede Zvezdi.

Jovan Mijatović panenka protiv Spartaka
Izvor: YouTube/Arena sport TV

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: