SKANDAL!

NAMEŠTALJKA U SRPSKOM FUDBALU! Četvorica igrača "pala", UEFA sve razotkrila - PLJUŠTE kazne!

Autor Milutin Vujičić

Veliki skandal u srpskom fudbalu, još na prijateljskoj utakmici.

Izvor: YouTube/FK Jedinstvo Ub/Screenshot

Zbog sumnji u nameštanje rezultata prijateljske utakmice (!) Jedinstva iz Uba i Prve iskre iz Bariča (4:0), Fudbalski savez Beograda žestoko je kaznio goste, prenosi "Sport Klub". Srpskoligaš je kažnjen oduzimanjem čak 12 bodova, dok je stigla i novčana kazna u visini od 10.000 evra (1,2 miliona dinara).

Na sve to, četvorica prvotimaca kluba iz Bariča (Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević) suspendovani su na devet meseci pošto je istraga utvrdila da su umešani u nameštanje utakmice. Prijavu je inače poslala UEFA koja je primetila sumnjive uplate u kladionicama na meč koji je inače odigran još u septembru, a prema njihovoj evidenciji uplaćeno je 10.105 evra na igru "četiri i više golova".

Oficir za integritet Fudbalskog saveza Beograda Dragan Krstić je pregledao sporni snimak i saslušao trojicu fudbalera, dok se jedan od njih nije odazvao i to opravdao potencijalnim transferom u inostranstvo. U postupku koji je nedavno okončan, utvrđeno je da su fudbaleri Iskre "pomogli" Ubljanima da lakše postignu četiri gola u svrhu novčane zarade.

Zbog toga su usledile žestoke kazne zbog kojih je Prva iskra sada pala na 14. mesto na tabeli Srpske lige Beograd sa 12 bodova, dok su prethodno čak bili i u konkurenciji za plasman u viši rang.

Podsetimo, prošle sezone je Kolubara žestoko platila zbog nameštanja.

BONUS VIDEO:

(Sportklub/MONDO - M.V.)