Fudbal

KAKAV ŠOK! ŠESTOLIGAŠ IZBACIO ČUVENI KLUB IZ FA KUPA: Uzalud 38 šuteva na gol kad su ispali

Autor Nemanja Stanojčić

Nepoznati engleski klub Mejdson izbacio je Ipsvič iz FA Kupa.

Izvor: Joe Giddens / PA Images / Profimedia

Lepota sporta je u tome da i to ako si bolji, kvalitetniji, ubedljiviji, ne znači da ćeš da pobediš. Šansu imaju i autsajderi i prelepa priča o tome stiže iz Engleske, iz FA Kupa. Tamo je šestoligaš izbacio legendarni Ipsvič!

Mejdson je na gostovnaju, pred skoro 30.000 ljudi napravio najveći rezultat u istoriji kluba i pobedio sa 2:1. Stekli su prednost u 43. minutu preko Lamara Rejnoldsa i sa vođstvom su otišli na poluvreme. U 56. minutu je Džeremi Sarmijento izjednačio i izgledalo je da se sprema preokret. Tako nije mislio Sem Korne koji je u 66. minutu na asistenciju Rejnoldsa vratio goste u vođstvo.

Branio je Mejdson tu prednos životom, žargonski rčeno. Potvrđuje to i statistika. Imao je dva šuta u okvir gola, dao je dva gola. Sa druge strane Ipsivč je imao loptu u svom posedu 78 odsto vremena i čak 38 šuteva je uputio ka golu rivala od čega 13 u okvir, imao je i 11 kornera, ali gola nije bilo.

O kakvom podvigu se radi govori i to da je Mejdson u šestom rangu engleskog takmičenja, dok se Ipsvič bori za mesto u Premijer ligi. Trenutno je drugi u Čempionšipu sa 59 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Lestera.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: