Fudbal

VOLITE ALANA ŠIRERA? I TREBA, POGLEDAJTE KAKAV JE TO CAR: Neće u VIP ložu, otišao na gostovanje sa navijačima! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Alan Širer je oduševio navijače Njukalsa kada su ga videli na tribini!

Izvor: X/Emirates FA Cup/Screenshot

Njukasl je gostovao u Londonu na "Krejven Kotidžu" u šesnaestini finala FA kupa, a navijače "svraka" na tribinama je od pobede rezultatom 2:0 nešto obradovalo još više. A to je Alan Širer na tribini!

Najbolji fudbaler Njukasla u istoriji i najbolji strelac u istoriji Premijer lige sa 260 pogodaka došao je da gleda svoj tim i umesto da se baškari u VIP ložama on je otišao pravo na tribinu sa navijačima! Sa oduševljenjem su ga pozdravili na tribini, a golovima Šona Longstafa i Dena Burna uspeli su da pobede igrači Njukasla 2:0.

Širer je rođen u Njukaslu i ceo život je navijač ovog kluba, ali je sa fudbalom počeo u Sautemptonu. Posle solidnih partija tu prešao je u Blekburn sa kojim je kao najbolji strelac 1995. osvojio titulu, a onda je kada su ga želeli svi engleski velikani on rešio da ispuni dečački san. Prešao je u Njukasl 1996. godine i igrao u klubu do 2006. godine i na 405 mečeva postigao je 206 golova. Pogledajte kako je on izgledao na tribini:

U ostalim mečevima videli smo goleadu Brajtona i Šefild junajteda u kojoj su "galebovi" pobedili sa 5:2 uz het-trik Žoaa Pedra, dok je Luton golom Vudroa u 96. minutu pobedio Everton 2:1. Lester je dobio Birmingem 3:0, dok je šestoligaš Mejdston uspeo da napravi iznenađenje i da dobije Ipsvič 2:1.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: