Fudbal

TRAGEDIJA - PREMINUO ČUVENI FUDBALER (50): Borio se sa opakom bolešću, pamtimo ga po ocu i kultnom filmu!

Autor Nikola Lalović

Preminuo je nekadašnji fudbaler Seltika, deo neverovatne fudbalske porodice.

Izvor: Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Tužne vesti dolaze iz Engleske gde je preminuo čuveni fudbaler koji se između ostalog proslavio ulogom u filmu. U pitanju je Stjuart Grej, nekadašnji fudbaler Seltika, Bornmuta, Redinga i Oksforda koji je preminuo sa 50 godina nakon duge i teške borbe sa kancerom. 

Iako je rođen u Engleskoj ponikao je u mlađim kategorijama Seltika, a otac, stric i brat od strica su mu nastupali za selekciju Škotske. Stigao je i Grej da upiše sedam nastupa za Škotsku, ali u mlađim kategorijama, 

Stjuart Grej je igrao na poziciji beka, dok je njegov otac Edi Grej bio legendarni krilni fudbaler Lidsa. Rođen u Glazgovu nastupao je za Lids od 1966. do 1983. godine i uspeo je da upiše 454 ligaška nastupa za klub, a upravo ga je sin Stjuart igrao u kultnom filmu "Prokleti junajted" o 1974. godini u kojoj je Brajan Klaf vodio Lids.

Stric Frenk Grej je igrao kao levi bek i takođe je legenda Lidsa, a nastupao je za Notingem Forest i Sanderlend, dok je brat od strica Endi Grej takođe ponikao u Lidsu, a natupao je za Notingem Forest, Preston, Sanderlend, Šefild junajted, Barnli, Čarton i BArnsli i ima dva nastupa za Škotsku.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: