Fudbal

"PUSTI GA DA UMRE!" Sramotan dan engleskog fudbala - HAPŠENJE nasred terena, igrač otrčao po ženu i decu! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Fudbal je bio u drugom planu, a potpuni haos u prvom!

Izvor: Darren Staples / AFP / Profimedia

Utakmica Vest Bromvič albion - Vulvehrempton u okviru engleskog FA Kupa prekinuta je u 34 minutu, jer je nastao haos na tribinama. Navijači su se tukli u blizini lože u kojoj se nalaze porodice fudbalera i gađali su bakljama jedni druge. Takvi su neredi nastali da je policija hapsila izgrednike odmah na stadionu i čak sprovodila one vezane lisicama preko terena.

Takođe, po fudbalskom igralištu išao je i jedan navijač Vest Broma kome je glava bila potpuno krvava, a za to vreme sa tribine navijača Vulverhemptona čuli su se povici "Pusti ga da umre".
Bila je to prva utakmica ovih timova još od 2012. godine i unapred je bila označena kao visokorizična, jer je u pitanju lokalni "Blek kantri" derbi, jer su oba tima iz iste oblasti, Stafordšira i dele to rivalstvo i sa Volsolom, koji ipak nije ravnopravan u njemu jer je veći deo klupske istorije proveo u nižim ligama od ova dva tima.

Da će nastati haos na stadionu Vest Broma, "Hotornsu", bilo je jasno i pre početka utakmice. Navijači su i onda gađali jedni druge, izbila je i tuča na tribini i sve je podsetilo da ambijent na engleskim stadionima pre više od tri decenije. Redari i pripadnici policije pokušali su da odmah suzbiju nemire, a najdramatičnija scena nereda bila je ona u kojoj je defanzivac Vest Bromvič albiona Kajl Bartli nosio svoje dete u rukama! Pogledajte:

Srećom, meč je posle prekida nekako nastavljen i nije bilo novih incidenata. Utakmica je završena pobedom premijerligaša, Vulverhemptona 2:0, ali rezultat i sve što ima veze sa igrom bilo je ove nedelje potpuno u drugom planu u domu Vest Broma, koji se sada takmiči u drugoj ligi Engleske, Čempionšipu. I sigurno je da će biti drastično kažnjen zbog haosa.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: