Strelac!

ŠERIF ENDIAJE POGODIO, ZVEZDA POBEDILA! Vladan Milojević otkrio kako vraća "devetku" u život

Autor Dušan Ninković

Napadač Crvene zvezde postigao gol protiv Mladosti i najavio bolje proleće.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana (2:0) u sklopu priprema na Kipru. Duel dva srpska tima obeležili su pogoci mladog Jovana Šljivić koji je iskoristio dugu akciju i asistenciju Vladimira Lučića, a zatim i "buđenje" Šerifa Endiajea, strelca drugog gola. Snažni napadač dobio je poverenje Vladana Milojevića i iskoristio asistenciju talentovanog levog beka Viktora Radojevića.

Senegalac je fantastično pogodio glavom, a golman Saša Stamenković bio je nemoćan u toj situaciji. Možda bi baš taj detalj mogao da otključa napadača koji je u finišu letnjeg prelaznog roka kao želja Baraka Bahara stigao iz Turske. Zvezda je tada za njega platila obeštećenje koje nije uspeo da opravda u jesenjem delu sezone, ali bi mogao tokom proleća kod vladana Milojevića.

"Imam poverenja u sve igrače, ja sam trener, imam svoje igrače i moj posao je da izvučem 100 odsto iz svih. Radimo u svim fazama i što se tiče trenažnog postupka i razgovora, oni imaju kvalitet i samo je potrebno da izuvučemo njoihovih 100 odsto. To ne možemo drugačije nego kroz razgovor, priču, ulivanje samopouzdanja i poverenja u njih, a oni bi trebalo da izađu na teren i da daju sve od sebe", rekao je Milojević za TV Arena sport.

Šerif Endiaje protiv Mladosti na Kipru
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Podsećamo, Šerif Endiaje je postigao samo četiri gola u prvom delu sezone. Pogodio je protiv Jang bojsa u Beogradu, na gostovanju Partizanu i u Kupu Srbije protiv Trajala i niškog Radničkog. Mnogo efikasniji bio je u Turskoj, jer je za ekipu Adane postigao jedan prvenstveni i četiri evropska gola - u kvalifiakcijama za Konferencijsku ligu.

Navijači Zvezde žele da ga vide u takvoj formi i tokom prolećne polusezone, kada će tim Vladana Milojevića pokušati da nadoknadi prednost Partizana u prvenstvu i osvoji Kup Srbije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: