Fudbal

SRBIN NA IVICI SUZA PRED KAMERAMA - VREME JE ZA PENZIJU! Zvezdi pomogao kad je bilo najteže: "Volim fudbal, ali..."

Autor Nemanja Stanojčić

Miloš Ninković doneo je odluku o završetku karijere.

Izvor: Printscreen/Instagram/wswanderersfc

Miloš Ninković odlučio je da završi karijeru! Igraće još nekoliko meseci u Australiji i posle toga će "okačiti kopačke o klin". Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Srbije imao je emotivno obraćanje na društvenim mrežama. Bio je na ivici suza, uspeo je da izdrži da ne zaplače.

Kako sam kaže, shvatio je da ne može više da pruža partije kakve želi i da ga telo ne sluša na pravi način. "Poslednjih nekoliko meseci razmišljao sam o ovome i doneo sam odluku da se penzionišem po završetku ove sezone. Volim fudbal, uživam i na treninzima, ali ponekad morate da slušate svoje telo. Nažalost, znam da će mi biti mnogo teško. Ovo je moja ljubav, uveren sam da ću ostati u fudbalskim vodama i kada završim karijeru, videćemo u kakvoj ulozi", počeo je Ninković izlaganje.

Došao je u Australiju 2015. godine i potpisao za Sidnej, tu je bio sedam godina, pa je 2022. godine prešao u redove najvećeg rivala, tima Vestern Sidnej i napravio haos zbog toga. "Najsrećniji sam kada sam na terenu. Biću zahvalan ovom klubu do kraja života. Mogao sam da uživam u fudbalu, brinuli su i o meni i mojoj pordici. Ima još nekoliko utakmica, kao i finale, želim da uživam. Prvi ugovor potpisao sam sa 16 godina, sada u decembru punim 40, to su 24 godine u fudbalu."

Zna dobro da će stvari postajati sve teže kako se momenat penzije bude bližio. "Kada dođu poslednji mečevi i treninzi, znam da ću da se mučim, znam to. Možda je sada lakše govoriti o tome, jer ima još nekoliko meseci. Kada dođe taj poslednji meč, biće mi teško. Počeo sam da treniram sa šest godina, znam samo da igram fudbal, sada kada treba da staneš shvatiš da nema više treninga, utakmica... Bogu hvala da imam porodicu, deca će mi pomoći svakako, mada će mi nedostajati mnogi momenti, neću da kažem strah, ali postoje različiti osećaji kada meč počinje. Da sam izgubio to pre par godina, penzionisao bih se, ali immam isti osećaj, uživao sam i vreme je za kraj."

Bio je gotov da zaplače... "Zahvalan sam svima, timu, trenerima, drugim igračima protiv kojih sam igrao, trudio sam se da budem bolji od njih, gurali su me da budem bolji i da uradim ovo što sam uradio. Poebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici. Posle mečeva sam dolazio kući i kao mala beba, potrebna mi je bila dremka, moja supruga je sve to razumela i zahvalan sam joj. Mogao bih sada da se zahvaljujem mnogima pojedinačno. Najvažniji momenat u karijeri bio je dolazak u Australiju. Nismo znali šta možemo da očekujemo, zato sam zahvalan baš svima u klubu. Dali su mi šansu kada nisam znao šta da radim sa karijerom i to im nikada neću zaboraviti", zaključio je Ninković.

Profesionalnu karijeru počeo je u Čukaričkom, igrao je potom u Dinamo Kijevu devet godina, pa je u sezoni 2013/14 odlučio da se vrati u Srbiju i da potpiše za Crvenu zvezdu. Došao je dok se klub borio sa velikim problemima, bio je to jedan od najtežih momenata u istoriji crveno-belih. Pomogao je timu da dođe do titule i ekspresno se upisao zlatnim slovima u istoriju. Odatle je otišao u Evijan, pa je iz Francuse rešio da nastavi karijeru na dugom kontinentu.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: