Zainteresovan!

PROSINEČKI POSTAJE SELEKTOR ZVEZDINOM FUDBALERU? Robi se javio Afrikancima - da popravi posle debakla!

Autor Dušan Ninković

Ukoliko se dogodi, bivši trener Zvezde Robert Prosinečki imaće treći selektorski mandat.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde, bivši hrvatski vezni fudbaler Robert Prosinečki već mesecima je bez angažmana - od kako je na početku sezone raskinuo kratkotrajnu saradnju sa Rudešom, ekipom sa dna tabele u elitnom rangu hrvatskog fudbala. Od tada se nekoliko puta spekulisalo da je "Veliki Žuti" blizu novog posla, a čini se da je sada situacija nešto konkretnija. Prosinečki je poslao bogati CV u Afriku i uskoro bi mogao da bude promovisan u selektora Gane!

Jedan od najboljih afričkih timova bacio se u potragu za novim selektorom nakon što je britanski stručnjak Kris Hjuton otpušten posle neuspeha na Kupu afričkih nacija. Gana je na terenu izgledala haotično, a u grupnoj fazi odigrala je tri meča za zaborav - u samom finišu poslednjeg od njih primili su dva gola i tako su izbačeni sa turnira pre nego što je počela nokaut faza! Hjuton je odmah otpušten, a Osman Bukari će dobiti novog selektora. Možda bi mu prijalo da to bude Prosinečki, koji je u Crvenoj zvezdi ostavio trag i kao igrač i kao trener.

Kako prenosi "Sport World Ghana", Prosinečki je veoma zainteresovan za posao na klupi Gane, a trenutno se nalazi među kandidatima za tu poziciju. Odluka o novom selektoru trebalo bi da bude saopštena u naredne tri nedelje, a kao i većina stvari u afričkom fudbalu, teško je prognozirati ko je najbliži selektorskom mestu.

Robija za ovu poziciju "kvalifikuje" velika igračka karijera u kojoj je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup evropskih šampiona, a zatim nosio dres španskih velikana - Real Madrida i Barselone. Bio je reprezentativac Hrvatske na svetskom prvenstvu 1998. godine kada su stigli do polufinala, a odmah nakon odlaska u penziju 2004. godine posvetio se trenerskom poslu. Prvo kao pomoćnik Miletu Petkoviću u Zagrebu, zatim i Slavenu Biliću na klupi reprezentacije. Ređalli su se Crvena zvezda kojoj je doneo Kup Srbije, Kajzerispor, nacionalni tim Azerbejdžana, pa Bosne i Hercegovine, opet Kajzerispor, Denizlispor, Olimpija iz Ljubljane i Rudeš.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: