Potpis!

VOJVODINA DOVELA REPREZENTATIVCA LUKSEMBURGA! Šokantan transfer u Novom Sadu!

Autor Dušan Ninković

Novi štoper stiže na Karađorđe, Vojvodina je dobila reprezentativca!

Izvor: Youtube/Esbjerg fB/printscreen

Vojvodina ima velike ambicije za naredne sezone, a u sklopu planova koje je javnosti nedavno predstavljao predsednik Dragoljub Zbiljić. Prvi čovek kluba iz Novog Sada najavio je da će se dvostruki šampion Jugoslavije uskroo boriti za titulu u Srbiji, a za to je potreban izuzetno jak igrački kadar - Vojvodina je jedno od rešenja našla u drugom rangu švedskog fudbala, a reč je o Seidu Koraću (22), reprezentativcu Luksemburga srpskog porekla!

Kako prenosi "Dnevnik" dogovoreni su svi detalji transfera i Seid će uskoro postati novi defanzivac srpskog tima. On u Novi Sad stiže kao zamena za Lazara Rosića, koji će karijeru nastavati u Kini - samo šest meseci nakon što se u srpski fudbal i Vojvodinu vratio nakon uspešne karijere u Portugalu i kratkog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Rosić, koji je povremeno bio i kapiten tima, nije se predugo zadržao u povratničkom mandatu, a Vojvodina je morala ekspresno da reaguje na tržištu.

Zato na stadion "Karađorđe" stiže Seid Korać, bivši fudbaler Rodanža iz Luksemburga, Nirnberga, Esbjerga, kiparskog Akritasa i na kraju Degerforsa. Taj tim pojačao je pre malo više od godinu dana i takmičio se u drugom rangu švedskog fudbala. Pored toga, Korać je reprezentativac Luksemburga i već ima tri nastupa za seniorski tim, nakon što je 31 put oblačio dres mlađih kategorija nacionalnog tima.

Seid Korać je rođen u Luksemburgu, gde je i napravio prve fudbalske korake. U klubu Rodanža svojevremeno su igrala i njegova braća Irfan i Kenan, koji nisu uspeli da naprave uspešnije fudbalske karijere. Kada je davao intervju za zvanični sajt Esbjerga, nakon što je potpisao za taj tim, Seid Korać je istakao da je njegova porodica poreklom iz Srbije.

Korać je četvrto zimsko pojačanje Vojvodine, koja je u ovom prelaznom roku angažovala golmana Dragana Rosića i dvojicu bivših fudbalera Crvene zvezde, vezne igrače Njegoša Petrovića i Vukana Savićevića.

(Dnevnik/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: