Gotovo!

NEMANJA RADONJIĆ POTPISAO! Otišao na NAJLEPŠE ostrvo Evrope

Autor Dušan Ninković

Pored Nemanje Radonjića još dvojica naših fudbalera igraju u ovom timu.

Izvor: Profimedia/Fabio Ferrari/LaPresse

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić završio je veliki zimski transfer - iako je u jednom trenutku delovalo da će se iz Italije, odnosno ekipe Torina, preselilti u Pirej i obući crveno-beli dres Olimpijakosa, krilni napadač završio je na drugom kraju Evrope. Danas je bivši omladinac Partizana i prvotimac Crvene zvezde predstavljen kao novo pojačanje Majorke, za koju već igraju srpski fudbaleri Predrag Rajković i Matija Nastasić.

Formiranje srpske kolonije Majorka je obeležila zanimljivim video snimkom na društvenim mrežama. U čast Nemanje Radonjića, ali i karakterističnog slova Ć na kraju srpskih prezimena, u klupskoj prodavnici su se češće nego inače štampali dresovi sa kvačicom. Tako je muškarac koji se zove "Marc" postao "Marć", a devojka po imenu "Clara" preimenovana je u "Ćlara". Oni nisu videli problem u tome, jer je ovih dana Majorka pod srpskim uticajem. Ovako je to izgledalo:

Radonjića u novom klubu čekaju bivši golman Crvene zvezde Predrag Rajković koji je nastupio na svakoj od 22 prvenstvene utakmice ove sezone i nekadašnji defanzivac Partizana Matija Nastasić koji je odigrao 16 prvenstvenih i četiri meča u kupu. Trojica srpskih fudbalera trebalo bi da pomognu timu sa ostrva u Sredozemnom moru da obezbedi opstanak u elitnom rangu španskog fudbala.

Podsećamo, Nemanja Radonjić je kao dečak igrao u Železničaru, Medijani i Radničkom iz Niša, gde ga je primetio Partizan. Preselio se u Beograd i postao jedan od najvažnijih projekata crno-belih, koji su od njega imali velika očekivanja. Predviđala mu se blistava karijera, ali je utisak da je odlazak u inostranstvo došao prebrzo. Prvo preko Hadžijeve akademije u Romu, zatim u Empoli, pa iz Rome na pozajmicu u Čukarički. Usledio je transfer u Crvenu zvezdu, a kasnije Olimpik iz Marseja, Herta, Benfika i Torino.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: