Fudbal

KO POBEGNE, PRESUDIĆU MU U BEOGRADU! Bivši vođa Delija o tuči sa BBB u Zagrebu

Autor Mladen Šolak

Sećanje Zorana Timića Time na odlaske u Hrvatsku u vreme nekadašnje Jugoslavje

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Zoran Timić "Tima", čuveni navijač FK Crvena zvezda, dao je intervju za klupsku televiziju i Jutjub kanal i u njemu je otkrio kako je bilo navijati za fudbalski klub u nekadašnjoj Jugoslaviji. On se setio odlaska u glavni grad Hrvatske, na utakmicu crveno-belih protiv Dinama.

"Kad smo ušli u taj park, sa druge je strane je počela da se pojavljuje ogromna grupa Dinamovih navijača i tada je jedan od naših starijih rekao 'Nemojte neko da je pobegao, ja ću da mu presudim u Beogradu, idemo napred, juriš braćo Srbi'. Bila je to moja prva velika navijačka pobeda, bio sam ponosan, shvatio sam da je Zagreb prilično neprijateljsko okruženje za nas".

Zoran Timić Tima bio je svedok najvećih utakmica u Zvezdinoj istoriji, a posebno su interesantne navijačima bile njegove priče o odlasku u Bari, na finale Kupa evropskih šampiona 19991. proitiv Olimpik Marseja.
"Mi smo za naš bus napravili majice sa Bart Simpsonom i natpisom 'ULTRAS' i 'Invazija na Bari 1991'. Veoma dugo sam čuvao tu majicu i bila mi je više nego draga uspomena. U dogovoreno vreme smo došli ispred istočne tribine gde se po dogovoru pojavio i autobus sa Nišlijama. Potrpali smo kod nas u bus barjake, papir i transparente i napunili gepek, a kod Nišlija smo ubacili bubnjeve i veliku zastavu čiju je izradu organizovao Zonja. Ja sam u početku bio skeptičan prema njoj ali kad smo je raširili na poljančetu ispred istoka dah mi je zastao. Zastava je bila veličine 60x37 metara (!!!) i bila je nešto najlepše što sam ikad do tada video. Bila je to velika srpska trobojka sa srpskim grbom na sredini".

Intervju će biti emitovan u nedelju uveče na Zvezdinom jutjub kanalu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: