Rastanak!

SUPERLIGAŠ OSTAO BEZ TRENERA 9 DANA PRED NASTAVAK! Spremili se za Evropu, pa Marko otišao iz kluba!

Autor Dušan Ninković

Trener Marko Savić napustio je Voždovac malo više od nedelju dana pred početak prolećnog dela sezone.

Izvor: MN Press

Nastavak sezone u Superligi Srbije zakazan je za 10. februar, a samo devet dana ranije stigla je neočekivana vest sa krova tržnog centra Stadion. Voždovac - šestoplasirani tim elitnog ranga srpskgo fudbala - rastao se sa dosadašnjim trenerom Markom Savićem, iako je njihova saradnja u prvoj polusezoni bila na izuzetnom nivou. Voždovac je završio samo jedan bod udaljen od četvrtog mesta na tabeli, a mladi "zmajevi" igrali su veoma atraktivan fudbal tokom jeseni.

Zajedno sa Markom Savićem odlazi i njegov najbliži saradnik Nikola Puača, a Voždovac će morati u ekspresnom roku da nađe novo rešenje za upražnjenu klubu. Na zvaničnom sajtu kluba nije detaljno objašnjeno zašto je došlo da razlaza, ali su navedeli lični razlozi i inicijativa Marka Savića - inače poznatog po dobrim analizama mečeva svog tima - da napusti klub.

"Na inicijativu Marka Savića, našeg doskorašnjeg šefa struke, došlo je do sporazumnog raskida saradnje. Svoj postupak obrazložio ličnim razlozima, koje prihvatamo, nadasve poštujemo, ali najviše od svega mu se zahvaljujemo na svemu sto je uradio za klub u prethodnih godinu i po dana, a toga je zaisto bilo mnogo. Odluka je iznenađujuća, u nezgodnom trenutku, 10 dana pred nastavak prvenstva, ali smatramo da smo izgradili sistem koji će nastaviti da funkcioniše bez obzira na kadrovska rešenja. U najkraćem roku ćemo povuci adekvatne poteze i nepokolebljivo stremiti ka ostvarenju već postavljenih ciljeva. Saviću želimo sve najbolje u profesionalnom i privatnom životu, vrata našeg kluba mu ostaju širom otvorena. Pored Marka ostavku je podneo i njegov prvi saradnik Nikola Puaca kome se takodje zahvaljujemo na svemu sto je uradio za nas klub u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Voždovca.

Marko Savić važi za jednog od najtalentvoanijih srpskih trenera. Prethodne sezone zvanično je bio na funkciji pomoćnog trenera Nikole Puače u Voždovcu, dojk je ove sezone samostalno vodio ekipu u kojoj je Puača postao pomoćni trener. Beogradski klub trenirao je na 21 utakmici, uz učinak od devet pobeda, sedam remija i pet poraza.

Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Žarkova, zatim radio u školama Crvene zvezde, Krasnodara i Voždovca, a u Levadiji iz Estonije bio je pomoćnik Aleksandra Rogića. Svojevremeno je radio kao pomoćni trener u reprezentaciji Srbije do 15 godina, zatim kao trener ekipe Voždovca do 19 godina, a prvi samostalni posao bio mu je u Levadiji. Sa timom iz Estonije osvojio je tri domaća trofeja.  

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: