Kraj!

ZVEZDIN MEČ PREKINUT ZBOG TUČE! Spajić udaren u lice, Milojević povukao ekipu sa terena!

Autor Dušan Ninković

Zbog sukoba na centru terena, Zvezda nije htela više da igra.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbalski klub Crvena zvezda završio je pripreme na Kipru prekidom - poslednji zakazani meč, protiv bugarskog prvoligaša Boteva iz Vrace nije odigran do kraja. Trener Vladan Milojević odlučio je da povuče ekipu sa terena nekoliko desetina sekundi pre 70. minuta, jer je igrač bugarskog tima udario u lice Uroša Spajića. Nastala je masovna tuča na terenu, a Vladan Milojević povukao je ekipu.

Odluka trenera Crvene zvezde bila je i konačna - meč na Kipru završen je istog trenutka kada je on pokazao svojim igračima da napuste teren i okupe se pored klupe za rezervne igrače. Bio je to signal za prekid tuče koja je trajala nekoliko desetina sekundi na različitim delovima terena. Centralni vezni bugarskog tima Diogo Barbosa oštro je startovao na Uroša Spajića i odneo loptu, a u nastavku akcije defanzivac Crvene zvezde je vratio istom merom.

To je bio drugi okršaj dvojice fudbalera u vrlo kratkom roku, pa je bilo teško kontrolisati dvojicu snažnih fudbalera. Barbosa je odgurnuo Spajića i udario ga u lice, a zatim su se u sukob umešali i ostali igrači na terenu - glavni sudija meča imao je velikih problema da kontroliše aktere i pitanje je ko bi izbegao crveni karton da je ovaj meč trebalo da se nastavi.

Pre nego što je susret prekinut, dvostruki strelac Šerif Endiaje doneo je crveno-belima prednost (2:1). Ovo je bila generalna proba Crvene zvezde pred nastavak sezone, a poslednje finese biće uigravane narednih dana u Beogradu. U prvom kolu prolećnog dela sezone Zvezda na svom terenu igra protiv Voždovca. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: