Fudbal

PROSINEČKI I SAVIĆEVIĆ OPET U ISTOM TIMU! "Veliki Žuti" ponovo postaje selektor?

Autor Mladen Šolak

Najozbiljniji je kandidat

Izvor: MN Press

Robert Prosinečki najozbiljniji je kandidat za novog selektora Crne Gore, objavile su "Vijesti". Hrvatski stručnjak (55) i legenda Crvene zvezde tako bi opet mogao da sarađuje sa Dejanom Savićevićem (57), svojim saigračem sa beogradske "Marakane" i predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Veliki Žuti" trenutno nema posao, a Crna Gora nema selektora posle rastanka sa Miodragom Radulovićem. On je predvodio "sokolove" u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, u čemu njegov tim nije uspeo, u tesnoj trci sa reprezentacijom Srbije.

Crna Gora jedina je reprezentacija na prostoru bivše Jugoslavije koja nikad nije igrala na velikom takmičenju. Da li će to uspeti pod Prosinečkim? Posle velike igračke karijere, osvajanja titule prvaka Evrope zajedno sa Savićevićem u dresu Crvene zvezde, Prosinečki je igrao za Real, Barselonu, Sevilju, Dinamo Zagreb... Nakon karijere počeo je trenerskim poslom da se bavi u reprezentaciji Hrvatske, a prvi samostalni angažman imao je u Crvenoj zvezdi, od 2010. do 2012. godine. Potom je vodio Kajzerispor, Azebejdžan, Bosnu i Hercegovinu, ponovo Kajzeri, Denizli, Olimpiju iz Ljubljane i Rudeš, koji je napustio u septembru 2023. godine.

Prosinečki bi Crnogorce mogao da prvi put vodi u martu, u prijateljskim utakmicama protiv Belorusije i Severne Makedonije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: