GOTOVO

33 GODINE KASNIJE, DEJO I ROBI OPET ZAJEDNO! Prosinečki postao selektor Crne Gore pored "tone" kandidata

Autor Milutin Vujičić

Robert Prosinečki i zvanično izabran za novog selektora Crne Gore.

Izvor: MN Press

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da će novi selektor "sokolova" biti čuveni Robert Prosinečki. "Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova Izvšnog odbora i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu", navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje da će ugovor zvanično biti potpisan u nedelju nakon čega će biti predstavljen javnosti.

Osim njega, bilo je i drugih kandidata, pa su se spominjali Miodrag Božović, Željko Petrović, Miroslav Đukić, Božidar Bandović, Nebojša Jovović, Mehmed Baždarević, pa i Miroslav Đukić i Slaviša Jokanović, ali je Robert Prosinečki bio prvi izbor predsednika FSCG Dejana Savićevića. Njih dvojica su zajedno u Crvenoj zvezdi postali šampioni Evrope 1991. godine u Bariju, a sada će 30 godina kasnije sarađivati u Savezu.

Nakon neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Miodragom Radulovićem, kome je doduše malo falilo da "izbaci" Srbiju, videćemo da li će Prosinečki uspeti da ispuni san čitave zemlje i odvede državni tim na Svetsko prvenstvo 2026. godine. Pre toga, očekuje ga i Liga nacija za koju je žreb iduće nedelje.

Podsetimo, Prosinečki je prethodno bio pomoćnik u reprezentaciji Hrvatske kod Slavena Bilića, a onda je samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, opet Kajzeri, Denizlispor, Olimpiju iz Ljubljane i Rudeš.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)