Fudbal

CRVENA ZVEZDA PRODALA MIJATOVIĆA! Saznajemo: Oboren REKORD zbog bisera crveno-belih

Autor Dušan Ninković

Završen transfer mladog napadača, igraće u MLS!

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je prodala svog najtalentovanijeg fudbalera! Jovan Mijatović (18) seli se u Njujork, u transferu koji je rekordan za taj američki klub, potvrđeno je iz kluba za MONDO.

Američki klub platiće obeštećenje od 10 miliona evra, a crveno-belima pipašće i 15 odsto od naredngo transfera mladog fudbalera. Njujork, koji je deo grupe koja poseduje i Mančester siti, nikada u istoriji nije platio nekog fudbalera više nego Jovana Mijatovića.

Talentovani napadač odigrao je fantastično prvi deo polusezone i na 14 mečeva u Superligi Srbije postigao je osam golova uz dve asistencije. Mijatović je na nekoliko mečeva direktno doneo bodove timu Baraka Bahara pogocima u samom finišu, a rešetao je mreže rivala i u omladinskom timu Crvene zvezde, odnosno reprezentaciji Srbije do 19 godina.

O transferu mladog Mijatovića pričalo se već nedeljama, a Crvena zvezda se polako pripremala za rastanak - kao prvo zimsko pojačanje stigao je napadač Uroš Sremčević (17) koji bi u narednoj polusezoni trebalo da nastavi utabanom stazom. Vladan Milojević bi od bivšeg napadača Mladosti iz Lučana mogao da stvori fudbalera spremnog za naredni veliki transfer crveno-belih.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: