ODLAZAK

FOTO: MIJATOVIĆ OBJAVIO DA JE OTIŠAO IZ ZVEZDE! Kraj njega "mozak" Sitija, odveo ga sa Marakane!

Autor Milutin Vujičić

Jovan Mijatović se dugo "lomio" da li da prihvati ponudu iz Njujorka i na kraju je rekao "da".

Izvor: Instagram/mijatoviicjovan/Screenshot

Iako se i dalje čeka potvrda Crvene zvezde i Njujork sitija, ne postoji više nikakva dilema da je Jovan Mijatović postao član jednog od brojnih klubova koji su u vlasništvu Mančester sitija, odnosno takozvane "Siti grupe". Mijatović je plaćen 10 miliona evra, a uz to će Crvenoj zvezdi pripasti i 15 odsto od njegovog narednog transfera, što će dovesti do toga da finansijski gledano ovo bude sezona u kojoj je srpski šampion zaradio najviše novca od transfera.

Nakon što je dogovorio lične uslove sa Njujorčanima, Jovan Mijatović je na svom Instagramu podelio fotografiju i sa skautom koji ga je primetio u Crvenoj zvezdi i "alarmirao" sve u Mančester sitiju, pa je srpski napadač postao vredno pojačanje na koje i te kako računaju na Etihadu.

U pitanju je škotski skaut Kevin Krukšenk (48) koji je inače vodeći skaut za Siti grupu u Evropi, a koji je inače tek prošlog leta postao član prvaka "starog kontinenta". Pre toga je radio za Grashopers i tada mu je Mijatović "zapao za oko", dok je prethodno bio i u Belkburnu, Kvins Park Rendžersu, Stouku i Nirnbergu, a čini se da već ima dobar odnos sa najvećim talentom srpskog fudbala koga je dugo ubeđivao da prihvati ponudu jer nije želeo u MLS.


Podsetimo, Mijatović je u 14 mečeva Superlige prošle sezone postigao osam golova (zabeležio je još dve asistencije), a na mnogim susretima je upravo spasavao svoj tim. Videćemo kako će se tim Vladana Milojevića na proleće snaći bez njega, dok već znamo da ga je zamenio Uroš Sremčević iz Mladosti.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)