Fudbal

POSTOJI MESTO GDE ĆEMO SE SVI PONOVO SRESTI! Jovanov dirljiv oproštaj od Crvene zvezde - VIDIMO SE!

Autor Mladen Šolak

Ljubimac zvezdaša napustio je klub uz pesmu Manjifika.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Dojučerašnji fudbaler Crvene zvezde Jovan Mijatović oglasio se na društvenoj mreži emotivnom, oproštajnom porukom od kluba. "Okačio" je kolaž svojih fotografija u crveno-belom, uz pesmu Manjifika "Pukni zoro".
"Postoji mesto gde ćemo se svi ponovo sresti... vidimo se", govori narator u video-snimku, a Mijatović poručuje svojim pratiocima, dok mu očigledno teško pada rastanak sa Zvezdom. Na "Marakani" je odrastao, u svakom smislu te reči, a ove sezone je bio najbolji napadač "A" tima, iako ima samo 18 goodina.

On će ovog februara otići u Ameriku i postati član Njujork sitija, u transferu "teškom" 10 miliona evra. Mijatović je otputovao u Ameriku u društvu skauta Kevina Krukšenka (48), koji predvodi tim "lovaca na talente" Siti grupa, koja u svom vlasništvu ima i Mančester siti, aktuelnog prvaka Evrope i Engleske.

Jovan Mijatović je rođeni Beograđanin i za "A" tim Zvezde odigrao je 36 utakmica, dao 10 golova i tri namestio. Velikom brzinom postao je ljubimac navijača, uvek naklonjeni deci kluba. Debitovao je pod vođstvom Miloša Milojevića u Ligi Evrope, pod vođstvom Baraka Bahara igrao je u Ligi šampiona i ipak neće sarađivati sa Vladanom Milojevićem, najznačajnijim trenerom Zvezde u post-barijevskoj eri, koji se ove zime vratio u klub.