Neverovatno!

BIVŠI FUDBALER ZVEZDE NAPAO NEMANJU BJELICU?! Haos u dečjoj igraonici - psovke, uvrede i MAKAZE!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Nikola Petković navodno uhapšen zbog napada na Nemanju Bjelicu.

Izvor: MN Press

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica bio je meta napada u dečjoj igraonici! Iskusni košarkaš prvo je izvređan, a zatim mu je zaprećeno fizičkim napadom makazama koje su se našle u blizini. Ubrzo je u javnost dospeo snimak sa sigurnosnih kamera na kojem se vidi i identitet napadača - bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Vojvodine i brojnih drugih klubova, defanzivca Nikole Petkovića!

Navodno, Petković je uhapšen zbgo napada na Bjelicu, koji je mirno sedeo u igraonici pre nego što mu se bivši fudbaler obratio. On je prišao do stola za kojim je bio košarkaš, uputio mu uvrede, pretnje i psovke, a zatim pomenuo i da će ga ubosti makazama!

Po rečima očevidaca, Nikola Petković je psovao čak i decu proslavljenog košarkaša! Petković je Bjelici rekao: "Gde si Indijanac, jeb*ću ti porodicu, decu, ženu i tebe. Uzeću ti pare i iseliti u Prigrevicu!", nakon čega je košarkaš pokušao da smiri situaciju. Posle ove neprijatne scene, Petković je nastavio da preti njemu i njegovoj deci, uzevši čak i makaze u ruke: "Sad ću da te izbodem, p**ko jedna! Čekam te na parkingu!".

Petković je ponikao u novosadskoj Vojvodini, a zatim je u Turskoj igrao za Genčerbirligi i Oftaspor. Dres Crvene zvezde prvi put obukao je u leto 2008. godine, ali se nakon samo šest meseci preselio u Nemačku, gde je zaigrao za ajntraht iz Frankfurta. Usledili su angažmani u Tomsku i Al Ahliju, pre nego što se vratio u Zvezdu. Nakon nekoliko meseci pauze i igranja za Hapoel iz Tel Aviva još jednom je postao igrač Crvene zvezde, da bi poslednje godine karijere uglavnom proveo u Aziji. Nastupao je za dva kluba u Kini i jedan na Tajlandu, kratko je bio član Zemuna, a karijeru je završio u Vojvodini početkom 2020. godine. Prvi od tri Petkovićeva mandata u Crvenoj zvezdi poklopio se sa igranjem Bjelice u košarkaškoj sekciji kluba. 

Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva Kupa Srbije, a sa Al Ahlijem je stigao do pehara u istom takmičenju u Saudijskoj Arabiji. Svojevremeno je za reprezentaciju Srbije do 21 godine odigrao čak 17 zvaničnih mečeva, ali nikada nije dobio poziv u seniorsku selekciju.

Podsećamo, Nemanja Bjelica se pre nekoliko meseci vratio u Srbiju, gde je trebalo da obuče dres Crvene zvezde. Prošao je pripreme sa ekipom, ali nije odigrao nijedan zvaničan meč i trenutno nije jasno kakav je njegov status u klubu, odnosno da li ima ugovor sa Fenerbahčeom, Crvenom zvezdom ili ne dogovor ni sa jednim od dva tima.

Nemanja Bjelica (35) je karijeru počeo u Austriji, da bi potom u Crvenoj zvezdi od 2008. do 2010. godine stekao ime. Igrao je za Baskoniju, Fenerbahče, bio i MVP Evrolige 2015. godine pre odlaska u NBA ligu. Tamo je igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt, a upravo sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten 2022. godine pre povratka u Fenerbahče, pa potom i Crvenu zvezdu. Nedavno je primećen u Beogradskoj areni, kako bodri Crvenu zvezdu na meču Evrolige protiv Efesa.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: