AUH!

NA MARAKANU STIGLA PONUDA OD 10 MILIONA EVRA! Stavljen "veto" na prodaju, a onda su pozvali Ameri - NOVI ODLAZAK?

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je dobila još jaču ponudu za Bukarija od prethodne, potvrđeno je za MONDO.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Krasnodar je nudio osam miliona evra,Crvena zvezda je rekla da će ga prodati za deset - a kada Rusi nisu podigli ulog, stigla je ponuda iz Sjedinjenih Američkih Država, potvrđeno je za MONDO. Čikago dakle nudi 10 miliona evra za jednog od najboljih fudbalera Crvene zvezde, međutim na "Marakani" još nisu rekli da.

Stav rukovodstva je bio da iz kluba ove zime ne može da ode niko čiji odlazak će ugroziti osvajanje šampionske titule, a procena je bila da Jovan Mijatović "nije neprocenjiv" i da može da ide u Njujork siti. Iako je otišao i Kosta Nedeljković, ostaće u klubu sve do leta, dok se sada razmišlja i šta je najpametnije uraditi u slučaju Bukarija, zbog straha da bi njegova cena već od leta mogla da opadne.

Istina, generalni direktor Zvezdan Terzić je već rekao da je suma od 10 miliona evra prihvatljiva, dok je pregovarao sa Rusima, potom se predomislio i rekao da Bukari nije na prodaju, ali to je bilo pre nego što je stigla ponuda "koja se ne odbija". Konačnu odluku trebalo bi da donese trener Vladan Milojević, čija je "zadnja" u ovom slučaju.

Potrebno je da se proceni da li je to novac koji je neophodan Crvenoj zvezdi i da li je Osman Bukari bez čijih usluga se može na proleće, što nije nimalo laka odluka - posebno ako se zna da na "Marakani" moraju da odluče već u toku današnjeg dana.

Podsetimo, osim pomenutog Mijatovića i Nedeljkovića, Crvena zvezda je prodala i Stefana Mitrovića u Veronu. Uz njih, pozajmila je Edmunda Ada u Radnički iz Niša i Uroša Kabića u Torino, dok se očekuje da još nekoliko mladih fudbalera ode na pozajmice do kraja zimskog prelaznog roka zbog "glomaznog" igračkog kadra.

Bukari (25) je inače u Crvenoj zvezdi od leta 2022. godine kada je stigao iz Genta za tri miliona evra, a od tada je odigrao 64 utakmice i zabeležio 22 gola i 16 asistencija u dresu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)