Plan!

ZVEZDA ZARADILA MILIONE I SPREMILA NOVE KLINCE "ZA IZLOG": Ovo su naslednici Mijatovića i Nedeljkovića!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli već planiraju naslednike fudbalerima koji su u januaru napustili klub za ogroman novac.

Izvor: MN Press/YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je tokom januarskog prelaznog roka oborila klupski rekord - transferi Jovana Mijatovića, Koste Nedeljkovića i Stefana Mitrovića, kao i pozajmice Kingsa Kangve i Uroša Kabića, mogli bi u klupsku kasu da donesu i preko 20.000.000 evra. Crveno-beli su dobili važnu finansijsku injekciju usred sezone, a čini se da Vladan Milojević i dalje ima konkurentan sastav, tim spreman da se bori za titulu. Delimično je to i zbog "klinaca" koji stižu u prvi tim i koji u narednim prelaznim rokovima treba da donesu novac klubu. Čini se da je Crvena zvezda već spremna za to!

Zbog mlađih kategorija koje Crvenu zvezdu koštaju čak četiri miliona na godišnjem nivou i Grafičara koji u Prvoj ligi Srbije služi kao razvojni tim aktuelnog šampiona, Zvezda ima mogućnost da u kontinuitetu "proizvodi" talentovane fudbalere i plasira ih na tržište. Taj put prošli su brojni talenti, a njihovi naslednici u prolećnom delu sezone biće Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Nikola Knežević.

Trio koji je prošao kompletne pripreme na Kipru, i ostavio dobar utisak kada je dobijao šansu u timu Vladana Milojevića, trenutno je najbliži značajnijim ulogama u timu narednog proleća. Jasno je ljudima u Crvenoj zvezdi, posebno nakon velikih transfera koji su napravljeni u januaru, da Superligu neće moći da igraju samo fudbaleri u najboljim igračkim godinama, već da kod Milojevića - više nego u prvom mandatu - mora biti prostora za mlade.

Povreda Milana Rodića i sve neizvesniji dolazak pojačanja iz Južne Koreje, reprezentativca Seola Jung Vua, uticali su na značajniju minutažu Viktora Radojevića. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima Vladan Milojević individualno radi sa njim kako bi ga pripremio za ulogu u prvom timu, a sam Radojević bio je veoma dobar na prijateljskim utakmicama tokom priprema. Levi bekovi su poslednjih godina veoma tražena roba na tržištu, pa bi Viktor mogao da napravi dobar transfer ukoliko se ustali u prvom timu Crvene zvezde.

I status Jovana Šljivića u prvom timu Crvene zvezde zavisiće od povreda. Tokom pripremnog perioda videlo se da može da popuni mesto iza napadača jer Aleksandar Katai i Mirko Ivanić uglavnom nisu bili spremni za mečeve. Šljivić je bio jedan od najboljih pojedinaca Crvene zvezde, pa je jasno čime bi mogao da "kupi" minute kod Vladana Milojevića. Ipak, konkurencija je paklena i neće mu biti nimalo lako da dobije minute tokom proleća u kojem je cilj da se stigne zaostatak za Partizanom.

Slična je situacija sa Nikolom Kneževićem, čiji su kvaliteti bili primetni na pozajmici u OFK Beogradu - 16 mečeva, četiri gola, sedam asistencija, ali i u Baharovom timu kad god bi dobio šansu - četiri utakmice, dva gola. Igrao je kao centralni ili ofanzivni vezni, na Karaburmi često i kao levo krilo, a učinak je uvek bio na veoma visokom nivou.

Kada se na to doda da bi narednog leta inostranim klubovima mogli da budu interesantni nešto iskusniji Naser Điga, Marko Stamenić i Vladimir Lučić, a da će Zvezda verovatno prodati Stefana Lekovića i Andreja Đurića koji su trenutno na pozajmicama, jasno je da "fabrika" talenata radi punom parom. Odlazak mladih fudbalera otvoriće prostor za njihove naslednike - pa će tako biti prostora za Veljka Milosavljevića ili Andriju Maksimovića, fudbalere rođene 2007. godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: