PORUKA

ČIM NE IDE, ZVEZDA PRITISKA SUDIJE, VAR, JAVNOST! Bogdanović "pecnuo" crveno-bele: "Ozbiljni su manipulatori"

Autor Nemanja Stanojčić

Rade Bogdanović pričao je o Crvenoj zvezdi i nastavku sezone u Superligi.

Izvor: MN Press/Printscreen/Prva TV

Crvena zvezda ima bolji tim i osvojiće titulu. To je mišljenje Radeta Bogdanovića, nekadašnjeg fudbalera. On je uveren da će crveno-beli u prolećnom delu sezone da budu bolji i da će Vladan Milojević da ispravi sve greške Baraka Bahara i da povede tim do uspeha.

Pripreme su završene, uskoro kreću i mečevi. "Nisam pratio to na Kipru, zato što su u jakim ligama prvenstva, nisu imali jake kontrolne utakmice. Neće mi to biti zanimljivo na proleće. Zvezda je smenom Bahara i dolaskom Milojevića sigurno pojačana, bez pitanja i dileme. Imaju bolji tim i mislim da će sigurno da osvoji titulu šampiona. Dobro su organizovani, kada ne ide, prave pritisak na sudije, VAR, javnost, ozbiljni su u manipulatorskom delu. To je sigurno. To je ozbiljan pritisak na rivala koji ne može to da izdrži. Ima sigurno bolji tim", rekao je Bogdanović za televiziju "Prva".

Nije hteo sada da daje ocene o predstojećem Evropskom prvenstvu. "Do Evropskog prvenstva ima vremena, ne možete ništa konkretno da kažete, sem da im Bog da zdravlje, da budu kompaktni, spremni. Jedina stvar koja bi mogla da bude interesantna je da li ćemo menjati stil igre, sa četiri pozadi, sa bekovima, to očekujem da nam reprezentacija prezentuje u narednim mečevima."

Izvor: Printscreen/Prva TV

Prokomentarisao je i transfere srpskih fudbalera, aludirajući na Andriju Živkovića i Lazara Samardžića koji su prema raznim spekulacijama ostali bez prelaska u drugi klub zbog svojih očeva. "Vidite nekoliko transfera srpskih fudbalera je propalo, bar po medijskim izveštajima, zato što su se roditelji umešali. Put do pakla je popločan dobrim namerama."

Na kraju je dao i svoj stav o stanju u današnjem fudbalu. "Ja ne bih mogao da ih treniram, da mi dođe u Ferariju, tetoviran, namazan. Počelo je suđenje Daniju Alvešu za silovanje, najtrofejnijem igraču svih vremena. Preti mu kazna do 12 godina zbog toga. Zašto? Zašto što su se osilili. Te ogromne pare su im udarile u glavu ni iz čega. Medije više zanima neko ko se drogira, tuče, radi negativne stvari, a ne neko ko je skroman, normalan, voz se tramvajem...", zaključio je Bogdanović.

(Prva/MONDO/N.S.)