Fudbal

ZVEZDA NAŠLA POJAČANJE! Hoće na "Marakanu", ali se pojavio jedan problem!

Autor Nemanja Stanojčić

Seol Jung Vu po svemu sudeći neće obući dres Crvene zvezde...

Izvor: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Crvena zvezda našla je novo pojačanje u Južnoj Koreji. Želi da dovede Seola Jung Vua (25) koji može da igra na obe bekovske pozicije u defanzivi. Upravo to je deficitarna pozicija srpskog tima za nastavak sezone i Marko Marin zato je otišao u Aziju na pregovore, ali tamo su se pojavili problemi.

Prema informacijama koje stižu iz tamošnjih medija Vu ima veliku želju da dođe na "Marakanu" i da se oproba u novom izazovu u karijeri, ali trener Ulsana Hong Mjung-Bo nema nameru da ga pusti zbog toga št one može da pronađe adekvatnu zamenu.

On je bio sa reprezetnacijom Južne Koreje na Azijskom kupu i ispali su u polufinalu od Jordana, tako da se Vu već vratio u svoj matični klub. Interesantno je da je on u mlađim kategorijama igrao kao desno krilo, al ije u profesionalnom fudbalu prebačen na drugu, deafanzivniju poziciju.

Reprezentativni desni bek Južne Koreje rođen je u gradu Ulsan, a u istoimenom klubu je i ponikao. Prošao je sve mlađe kategorije, pohađao fakultet u Ulsanu i igrao za univerzitetski tim, a zatim dobio i šansu u prvom timu. Seniorskoj ekipi priključen je 2020. godine i odmah je dobio značajniju ulogu u timu - sa 25 godina već ima 141 meč, šest golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija. Za reprezentaciju je debitovao na leto 2023. godine, a Azijski kup počeo je kao desni bek, pa je prebačen na levu stranu gde je igrao vingbeka.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: