Fudbal

PSŽ NAPUŠTA SVOJ STADION POSLE 50 GODINA: Oglasio se predsednik, ne pristaje na ucene!

Autor Milutin Vujičić

Aktuelni šampion Francuske doneo odluku da menja stadion.

Izvor: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Pari Sen Žermen doneo je odluku da se odseli sa svog stadiona "Park pričeva" nakon što je grad Pariz, kao vlasnik stadiona, odbio da proda taj objekat klubu. Već godinama je PSŽ pokušavao da otkupi gradski stadion, ali nije uspeo da ubedi gradske vlasti, zbog čega je predsednik kluba Naser Al-Kelaifi potvrdio da su morali da aktiviraju "opciju "B".

To bi trebalo da podrazumeva izgradnju novog stadiona, ali kada će se PSŽ odseliti sa "Parka prinčeva" i kada će dobiti novi objekat, to još nije poznato. "To je gotova priča, želimo da se odselimo sa Parka Prinčeva", poručio je Al-Kelaifi iz Pariza na današnjem UEFA kongresu: "Lako je bilo da donesemo odluku kada nam je postalo jasno da stadion nije na prodaju. Mi dobro znamo šta želimo, potrošili smo godine pokušavajući da kupimo stadion, ali sada je sa tim završeno. Selimo se!".

Pari Sen Žermen je inače osnovan 1970. godine, a od 1974. igra na stadionu "Park prinčeva", a za sada nije poznato na kojoj će lokaciji biti izgrađen novi, verovatno još veći stadion prvaka Francuske. Katarski vlasnici žele da imaju najmoderniji mogući objekat i zato bi sve moglo da potraje još nekoliko godina.

Naravno, sve pod uslovom da Pariz u međuvremenu ne promeni odluku u međuvremenu, što je malo verovatno ako se uzme u obzir da žele da ostane u okviru grada.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)