Fudbal

NEĆE SE IGRATI DOK NE SKINETE TAJ TRANSPARENT: Skandal u Nemačkoj - igrači poslati u svlačionicu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Navijači u Nemačkoj pokušavaju da se "odbrane" od investitora i promene pravila i na ovaj način.

Izvor: Daniel Haase / imago sportfotodienst / Profimedia

Derbi meč nemačke "Cvajte" između Hamburgera i Hanovera završen je pobedom gostiju 4:3, međutim pored sedam pogodaka - zbog još jednog razloga je bio u centru pažnje. Drugo poluvreme kasnilo je deset minuta, na kraju je susret produžen čak dvadesetak, a sve zbog navijača dva tima koji su iskoristili priliku da ukažu na stvari koje ih muče.

U pitanju je dolazak "velikih investitora" u nemački fudbal, poput Saudijskog invescticionog fonda (FIB) koji planira da kupi Romu za 900 miliona evra. Najvatrenije pristalice Hanovera i HSV-a protive se ulasku takvog kapitala na fudbalsko tržište i žele da se zadrži onaj dobri stari "fudbalski duh", zbog čega su na poluvremenu priredili "šou" koji je u prvi mah sprečio da se utakmica uopšte i nastavi.


Tako su prvo "bravama za bicikl" vezali gol, bacali su "zlatne" novčiće na teren, a onda su navijači Hanovera podigli transparent zbog kog sudija nije želeo da nastavi utakmicu. U prvom planu bio je njihov predsednik Martin Kind (79) čija glava je bila na "snajperskom nišanu", pre svega jer je jedan od onih koji se zalažu za dolazak investitora.

Sudija je molio navijače da skinu transparent, pa su potom prišli i igrači Hanovera, a kada nisu uspeli - sudija ih je poslao u svlačionicu. Tek posle desetak minuta meč je nastavljen, ali poruka je poslata i navijači su poslednji na braniku "pravila 50+1", koje onemogućuje većinsko vlasništvo nad klubovima, koje je sve češće na meti i koje bi u budućnosti moglo da se ukine i to posebno iritira najvatrenije pristalice.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)