Fudbal

ČEKA GA ZATVOR ZBOG ŠVERCA DROGE, A ON UŽIVA U RUSIJI! Da li mogu da ga uhapse i izruče? Oglasio se advokat!

Autor Milutin Vujičić

Šta će biti sa Kvinsijem Promesom koji je osuđen zbog šverca kokaina.

Izvor: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

Holandski fudbaler Kvinsi Promes je u kratkom periodu osuđen na dve zatvorske kazne u ukupnom periodu od sedam i po godina, ali njegov klub Spartak i dalje stoji uz njega. Uz poruku da presude nisu pravosnažne, podržali su svog fudbalera koga čeka kazna od godinu i po dana iza rešetaka zbog toga što je nožem izbo svog ujaka, odnosno još šest godina zbog šverca više od čak tone kokaina.

Štaviše, Promes bi mogao danas da zaigra za Spartak u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde njegovu ekipu očekuje prijateljska utakmica protiv Kairata, a za sada advokat Knjažev ističe da Holandija nije stavila fudbalera na međunarodnu poternicu i nije tražila njegovo izručenje.

Presuda i dalje nije stupila na snagu, odnosno za tako nešto potrebno je još vremena, najmanje još mesec dana. Prema rečima advokata, Promes može bezbedno da se vrati iz Emirata u Rusiju, gde će moći bezbedno da boravi, međutim svaki izlazak iz zemlje bi mogao da predstavlja problem. Kako se navodi, bezbedan je van Evropske unije, a ostaje stvari zavise od odnosa Holandije i zemlje u kojoj se Promes nalazi, odnosno veruje se da bi ga Amerika i Kanada odmah izručili.

"Imaće prostora da određeno vreme nastupa u Rusiji i Belorusiji", naveo je advokat o slučaju koji je potresao fudbalski svet, pošto je Promes sve do odlaska u kriminal bio više nego respektabilan fudbaler koji je nastupao za Tvente, Ajaks, Sevilju i Spartak iz Moskve čiji je član do juna.

Ono što je problematično za njega je što mu ugovor sa Spartakom traje samo do kraja sezone, nakon čega bi mogao da ode, ako procene da ga čeka zatvorska kazna. Ove sezone igra dobro i zabeležio je po osam golova i asistencija.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)