Fudbal

HVANG GLEDAO TUČU SAIGRAČA NA VEČERI! "ZakrvilI" zbog stonog tenisa, pokačile se najveće zvezde!

Autor Milutin Vujičić

Nervozni fudbaleri Južne Koreje nisu se proslavili na Azijskom kupu nacija.

Izvor: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Južna Koreja bila je apsolutni favorit na nedavno završenom Azijskom kupu nacija, ali nije stigla dalje od polufinala. Tamo ju je zaustavio Jordan, kasnije poraženi finalista (izgubili od Katara u finalu 3:1), a jedan od razloga za kolaps tima koji je predvodio selektor Jirgen Klinsman jesu i odnosi unutar tima.

Reprezentacija koja od 1960. godine čeka titulu u Aziji je imala ozbiljnih problema u svlačionici i u centru priče je kapiten i najbolji igrač tima Hjung Min Son. On je povredio prst uoči pomenutog duela sa Jordanom i to pošto se sukobio sa Li Kangom, od letos igračem Pari Sen Žermena. Njih dvojica su se sporečkala na večeri uoči utakmice i epilog je na kraju povređeni prst, ali i atmosfera unutar tima.

Sve se dogodilo kada je Li Kang otišao od stola za vreme večere da bi igrao stoni tenis i zbog toga mu je Son zamerio. Prvo su se verbalno obračunali, a onda je postalo "čupavo" jer mlađi saigrači nisu želeli da poslušaju kapitena. Odjednom, došlo je do podele na dva klana i na kraju je bilo i fizičkog obračuna.

Za sada se ne zna koja su to dvojica mlađih igrača igrala stoni tenis kada im se Li Kang pridružio, ali je priča o sukobu njega i Sona potvrđena i samim saopštenjem u kome se navodi da fudbaler Totenhema mora na pauzu.

Na kraju, to se odrazilo i na partiju protiv Jordana, zbog koje će Jirgen Klinsman verovatno uskoro dobiti otkaz. Sve ovo gledao je i Hvang In Bom iz Crvene zvezde koji se tek nedavno vratio sa Azijskog kupa i stavio na raspolaganje treneru Milojeviću, dok nije ostao dužan navijačima zbog "psovki i uvreda" na aerodromu po dolasku iz Katara.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)