Fudbal

ZVEZDA VERUJE U GENERACIJU 2007: "Elitna škola" izbacila Andriju i Veljka, a to nije kraj

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ističe da ima ozbiljne talente u svojoj školi, pre svih se to odnosi na generaciju 2007.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda se pohvalila talentovanim igračima rođenim 2007. godine od kojih ima velika očekivanja. U pitanju su Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević, koji su već debitovali za prvi tim, a ono što je interesantno u njihovom slučaju je da spadaju u pet najmlađih debitanata u istoriji crveno-belih!

"Milosavljević je na teren izašao sa 16 godina, tri meseca i 20 dana, u Kup utakmici protiv kruševačkog Trajala i odigrao 12 minuta u pobedi rezultatom 0:6, te postao treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji. Reč je o štoperu rodom iz Požarevca koji je sa svojih 190 centimetara selektiran još u ranom igračkom uzrastu, te je od prvih dana u mlađim selekcijama pokazivao ogroman potencijal. Dugačkog koraka i prefinjene tehnike, uz vrhunsku skok igru, predstavlja modernog štopera, a utakmice na pripremama u Pafosu su samo potvrdile to da je Milosavljević budućnost našeg kluba", poručuju iz Zvezde.

"Godinama se već priča o ogromnom potencijalu Andrije Maksimovića, momka rođenog u Novom Pazaru koji predstavlja klasičnu "desetku" koju fudbalski romantici potenciraju kao najlepšu, ali i najzahtevniju. Za prvi tim Crvene zvezde zaigrao je sa 16 godina, šest meseci i danom, kada je na terenu protiv niškog Radničkog proveo čitavo drugo poluvreme, u trijumfu rezultatom 5:0 i postao peti najmlađi debitant u klupskoj istoriji. I tada je potvrdio da ima neverovatan pregled igre, kao i tehniku, što se kasnije demonstriralo i na zimskim pripremama, kada mu je Vladan Milojević, kao i "klasiću" Milosavljeviću ukazao šansu, na nekoliko mečeva. I on je, kao i Milosavljević u Zvezdu doveden u ranom uzrastu, što govori o skauting mreži našeg kluba, ali i radu ljudi iz Omladinske škole koji su ih potom oblikovali", dodaju iz Zvezde od svom talentu koga Terzić često oslovljava sa "Mesi".

Osim nejga, na pripremama je šansu dobio i Vuk Draškić, protiv Trajala je takođe debitovao i Veljko Vukojević, pa se polako iz projekta "Elitna škola" kristališu igrači za prvi tim. U međuvremenu, Zvezda je nastavila da prodaje svoje talentovane igrače koji najviše vrede na tržištu, tako da su ove zime "unovčeni" Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković za ukupno 20 miliona evra.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)