Fudbal

ZVEZDI SE ŽURI: JOŠ JEDNO POJAČANJE ZA 24 SATA! U Belgiji našla napadača, zna se i cena za njega!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda naciljala još jedno pojačanje ove zime.

Izvor: David Stockman / Zuma Press / Profimedia

Crvena zvezda je zbog odlaska Jovana Mijatović u Njujork siti dovela mladog Uroša Sremčevića iz Mladosti za dva miliona evra, a to neće biti jedino pojačanje u špicu ove zime. Kako pišu mediji u Belgiji, Crvena zvezda želi da dovede Viktora Benijagbu (20) iz Genka, a taj posao će morati da završi u naredna 24 sata pošto se u Srbiji zimski prelazni rok završava 16. februara.

Spominje se suma od oko 300 hiljada evra, ali najverovatnije je da bi Zvezda - makar u prvih šest meseci - mladog napadača iz Nigerije poslala na pozajmicu, što je pitanje da li njemu odgovara. Ideja je da ode u OFK Beograd ili Grafičar, ako ne možda u neki od drugih klubova iz Superlige, dok bi ako iskoristi šansu od leta bio u planovima Vladana Milojevića. Ali, posao je i dalje daleko od zaključenog...

Benijagba (20) je nezadovoljan u Genku jer su ga poslali u svoj mladi tim, koji se takmiči u drugom rangu belgijskog fudbala, a ni tamo nije uvek prva opcija. Na 20 utakmica odigrao je oko 1.000 minuta, a za to vreme postigao je osam golova. Sada je digao glas i želi da ga prodaju što pre, a ugovor mu traje sve do leta 2025.

Uz pomenutu Zvezdu, interesuje se i austrijski Volfberger, pa će biti vrlo zanimljivo videti da li će na "Marakani" uspeti da realizuju ovaj posao pre nego što bude završen zimski prelazni rok.

Genk inače često dovodi mlade igrače iz Afrike i daje im šansu, a Benijagbe je stigao iz Egipta.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)