Fudbal

HTELI DA GA SMENE, A NJEMU JUTROS POZLILO: Da li će najstariji trener u Engleskoj ostati u klubu?

Autor Milutin Vujičić

Roj Hodžson je navodno pred otkazom, a uoči obraćanja medijima - njemu je pozlilo.

Izvor: YouTube/TNT Sports/Screenshot

Kristal palas je u seriji loših rezultata i zbog toga se rukovodstvo sprema da smeni iskusnog Roja Hodžsona (76), da bi njemu danas pozlilo na treningu. Kako je saopštio Palas, Hodžson je morao da napusti trening i nije bio u stanju da održi konferenciju za medije koja je bila zakazana u 13.30 po vremenu u Engleskoj.

U poslednji čas, mediji su obavešteni da se Hodžson neće obratiti novinarima uoči susreta sa Evertonom (19. februar), a nikakve dodatne informacije o njegovom stanju nisu stigle. "Nažalost, današnja konferencija za medije se neće održati jer je Hodsžonu jutros pozlilo na treningu", bilo je sve što je Palas objasnio u saopštenju, dodavši da je njegov asistent Pedi Mekarti završio trening sa igračima.

Klub sa "Selhurst parka" je izgubio pet od poslednjih šest utakmica, od čega su porazi od Arsenala (5:0) i Brajtona (4:1) bili veoma ubedljivi, dok iako su izgubili i 3:1 od Čelsija, "plavci" su tek u nadoknadi došli do pobede i tako su pogurali najstarijeg trenera u Engleskoj ka otkazu.

Hodžsona koji je Palas vodio od 2017. do 2021. godine, pa onda ih opet "sačuvao" prošle sezone u Premijer ligi, najverovatnije će zameniti austrijski strateg Oliver Glasner koji je sa Frankfurtom osvojio Ligu Evrope 2022. Od letos nema klub.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)